Pirkkalassa vilisee tällä viikolla NHL-tähtiä ja huippugolffareita – Eezy Openissa on tarjolla muhkea palkintopotti

Eezy Open -viikko käynnistyi keskiviikkona Golf Pirkkalassa Pro-Am-joukkuekilpailulla, jossa oli mukana useita tunnettuja jääkiekkoilijoita.

NHL-JÄÄKIEKKOILIJA Joel Armia ei lähtenyt kisaamaan Pro-Am-joukkuekilpailuun hampaat irvessä.

RANKKASADE kuritti keskiviikkona Pirkkalaa, mutta Pirkkalan golfkentällä valmistauduttiin täydellä teholla Eezy Open -kilpailuviikkoon. Ennen varsinaista Finnish Tour -kiertueen osakilpailua ohjelmassa oli Pro-Am-joukkuekilpailu, joka houkutteli viheriölle muun muassa lukuisia jääkiekkokaukaloista tuttuja nimiä.

Petri Kontiola, Valtteri Filppula, Sami Vatanen, Roope Hintz, Juuso Välimäki, Henri Jokiharju, Ukko-Pekka Luukkonen, Joel Armia…”, Golf Pirkkalan toimitusjohtaja Markus Junni luettelee tällä viikolla Pirkkalassa pelaavia nykyisiä ja entisiä NHL-pelaajia. Kotimaista golfosaamista Pro-Am-kilpailussa edusti myös kansainvälisillä golfkentillä menestynyt Sami Välimäki.

Junnin mukaan pelaajien houkutteleminen Pirkkalaan ei ollut haastavaa, vaikka toimitusjohtajan työpäivät ovat venyneet ympäripyöreiksi. Edes aamuinen rankkasade ei aiheuttanut peruutusten sumaa, vaan kilpailuun ilmoittautuneet pelaajat saapuivat myös paikalle. Peruuttaneilla oli poisjäänteihinsä hyvät perustelut.

Mikke [Mikael] Jantunen oli tulossa pelaamaan, mutta hän lähti NBA-kesäliigaan”, Junni naurahtaa.

NHL-joukkue Montreal Canadiensissa kiekkoileva Joel Armia oli käynyt Pirkkalassa kerran aikaisemmin golfaamassa, mutta muuten kunta oli hänelle vieras.

”Ulkoilun kannalta ja seurapelinä”, hän luonnehti tavoitteitaan Pro-Am-joukkuekilpailuun.

Pro-Am-kilpailussa golfviheriötä kiertäville pelaajille oli tarjolla hieman luksustakin. Pelaajia hemmoteltiin esimerkiksi samppanjabaarilla. Maanläheisempää virkistystä kaivanneet saattoivat nautiskella Tampereen Lihajalosteen tuotteita Nakkifakiirin kopista.

SATEINEN aamu kirkastui hieman iltapäivään mennessä.

TORSTAINA Golf Pirkkalassa käynnistyy Finnish Tourin Eezy Open -osakilpailu. Finnish Tour on kansallisen tason golfin korkein kilpailutaso, ja siksi palkintopotissakin on rahaa peräti 40 000 euroa. Se on samalla myös Finnish Tourin suurin palkintopotti.

Eezy Open on haluttu Junnin mukaan pitää vain suomalaispelaajille tarkoitetun Finnish Tourin osakilpailuna, jotta palkintorahat menevät nimenomaan suomalaisille pelaajille. Paikalle on saatukin Suomessa pelaavien golffareiden kärkikaarti.

”Lähtöluettelo on mielestäni kovin, joka on kolmen vuoden aikana ollut. Mukana on paljon Challenge Tourin pelaajia, ja pelaamassa on esimerkiksi Roope Kakko.”

Tapahtumaa on sponsoroinut yritysyhteistyökumppanien ja Pirkkalan kunnan lisäksi myös entinen NHL-jääkiekkoilija Sami Vatanen. Vatanen osallistuu myös tänä vuonna myös Finnish Tourin osakilpailuun.

GOLF Pirkkalan toimitusjohtaja Markus Junni opasti pelaajia Eezy Openin Pro-Am-kilpailun avaustilaisuudessa.

EEZY Openin keskiviikko päättyi Saunaravintola Kuumassa järjestettävään hyväntekeväisyyshuutokauppaan.

”Olemme perustaneet Golfin Edistämissäätiön alle oman säätiönsä, jolla edistetään pirkanmaalaista kilpagolfia. Hyväntekeväisyyshuutokaupan tuotoilla keräämme rahaa säätiön toimintaan”, Junni kertoo.

Huutokaupan myyntituotteet koostuivat pääosin esimerkiksi jääkiekkoilijoiden pelipaidoista ja -varusteista. Huudettavana oli esimerkiksi Suomen pelipaita keväällä päättyneistä jääkiekon MM-kilpailuista. Myös golfintoilijoille löytyi huutokaupasta ostettavaa, sillä kaupan oli myös Sami Välimäen bägi ja wedge-mailoja.

Yllättäen huutokaupassa maksettiin eniten railakkaista elämäntavoistaan tunnetun entisen golffarin John Dalyn pyyhkeestä nimikirjoituksella. Sen hinta kipusi 700 euroon.