Maakuntahallitus vastasi Puskiaisten oikaisua vastustavaan aloitteeseen

Maakuntavaltuuston Vihreä ryhmä jätti marraskuussa aloitteen, jossa vaadittiin Pirkanmaan liittoa hylkäämään moottoritiehanke.

SUUNNITELMAT Pirkkalan ja Lempäälän välisiin metsiin rakennettavasta uudesta moottoritiestä ovat herättäneet paljon vastustusta. Tuomas Taubert (vas.), Johanna Järvinen-Taubert ja Tero Taubert osallistuivat hanketta vastustavaan mielenosoitukseen Tampereella syyskuussa 2022. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKANMAAN maakuntahallitus ei muuttanut mieltään Puskiaisten moottoritiehankkeesta viime viikon maanantaina, kun se antoi vastauksen hanketta vastustaneeseen valtuustoaloitteeseen.

Maakuntavaltuuston Vihreä ryhmä jätti marraskuussa 2022 aloitteen, jossa se vaati Pirkanmaan liittoa hylkäämään suunnitelman Puskiaisten uuden moottoritien rakentamisesta, kun ely-keskus pyytää siltä lausuntoa asiasta. Aloitteessa myös toivottiin, että liitto esittäisi ely-keskukselle mieluummin nykyisen Kolmostien kehittämistä.

Maakuntahallitus totesi maakuntajohtaja Anna-Mari Ahosen esityksen mukaisesti, että hankkeen takana pysytään. Perusteluissa hallitus vetoaa Pirkanmaan nykyiseen maakuntakaavaan, jossa Puskiaisten moottoritien rakentamisesta linjataan. Maakuntakaava on ollut voimassa vuodesta 2017.

”Pirkanmaan liitto lausuu lain ja tehtävänsä mukaisesti siten, kuin Pirkanmaan maakuntavaltuuston hyväksymässä lainvoimaisessa maakuntakaavassa asiasta osoitetaan”, vastauksessa todetaan.

MAAKUNTAKAAVA on suunnitelma, jossa päätetään maakunnan tai useamman kunnan suurista maankäytön linjauksista. Maakuntakaavan laatimisesta vastaa maakunnan liitto ja sen hyväksyy maakuntavaltuusto.

Nykyisessä maakuntakaavassa Puskiaisten moottoritien tarvetta perustellaan Kolmostien liikennemäärillä, jotka aiheuttavat jo nykyisellään ruuhkia illan huipputuntien aikana ja jotka vain kasvavat tulevina vuosikymmeninä.