55 000 euroa jaossa – hyvinvointialueen kohdeavustuksien haku alkamaisillaan

PIRKANMAAN hyvinvointialueen kohdeavustuksien hakuaika alkaa huomenna maanantaina.

– Kohdeavustusta voidaan myöntää tämän vuoden aikana toteutettavaan tapahtumaan tai pienimuotoiseen projektiin, joka täydentää hyvinvointialueelle kuuluvien sote-palveluiden toimintaa, kuvailee järjestö- ja osallisuuskoordinaation suunnittelupäällikkö Annamari Tuominen Pirkanmaan hyvinvointialueelta.

Kohdeavustuksien hakuajan oli määrä alkaa jo viime maanantaina 15. toukokuuta, mutta alkuaikaa siirrettiin viikolla eteenpäin teknisten ongelmien takia.

KOHDEAVUSTUKSIA voidaan myöntää tänä vuonna yhteensä noin 55 000 euroa, josta yhdelle yhteisölle kohdistetaan korkeintaan 5000 euroa.  

Avustusta haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella, joka julkaistaan hakuaikaan mennessä Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilla osoitteessa pirha.fi/jarjestoyhteistyo. Sivulta löytyvät myös avustusten myöntämisperusteet sekä ohjeet avustusten hakemiseen. 

Haku päättyy 9. kesäkuuta.

YLEISHYÖDYLLISET, rekisteröityneet yhdistykset ja yhteisöt voivat hakea myös sosiaali- ja terveysministeriön STEA-avustuksia hyvinvoinnin edistämiseen. Vuonna 2024 myönnettävien STEA-avustusten hakuaika alkoi STEAn verkkoasioinnissa 17. huhtikuuta ja päättyy 31. toukokuuta.  Hakuilmoitus ja ohjeita avustuksen hakijoille on julkaistu verkkosivulla stea.fi.

Avustukset ovat yksi yhteistyön muoto hyvinvointialueen ja sote-järjestöjen välillä, ja niitä myönnetään toimintaan, joka täydentää Pirkanmaan hyvinvointialueen toimintaa. Kohdeavustuksien lisäksi jaetaan vuosittain yleisavustuksia ja lisäksi voidaan päättää myös kumppanuusavustuksista järjestöille. Aluehallitus voi harkintansa mukaan myöntää myös muita avustuksia.  Yleisavustuksia myönnettiin tälle vuodelle yhteensä 444 250 euroa 82 yhteisölle eri puolille Pirkanmaata.