Pirkkalan lukiosta valmistuu ennätysmäärä ylioppilaita – Katso Pirkkalan ja Hatanpään lukioiden valmistuvien nimet

Pirkkalan lukion rehtori kertoo, että ylioppilaat niittivät tasaisesti menestystä useissa eri aineissa.

PIRKKALAN lukiosta valmistuu tänä keväänä 87 ylioppilasta ja Hatanpään lukiosta 59. Kuva: Antti Jokinen

PIRKKALAN lukiosta valmistuu tänä keväänä ennätysmäärä ylioppilaita, 87. Viimeksi ennätys rikkoutui viime vuoden keväänä, jolloin valkolakin sai 83 henkilöä.

”Kaikki, jotka osallistuivat kirjoituksiin, pääsivät ylioppilaiksi. Kyllä se tuntuu tosi hyvältä”, sanoo rehtori Marjukka Suihko.

Lukiot saivat ylioppilaskokeiden tulokset tiistaiaamuna. Taso oli Suihkon mukaan yleisesti ottaen hyvä.

”Kenenkään kohdalla ei tarvinnut paljoa pelätä, että läpipääsy olisi kiikun kaakun. Mukana on tosi hyviäkin suorituksia.”

Menestystä on tullut tasaisesti eri aineissa. Suihko kertoo lukion fysiikanopettajan maininneen, että fysiikan kirjoitusten tulokset näyttävät tänä vuonna erityisen hyviltä.

”Tosi monella on hyviä onnistumisia yksittäisissä aineissa”, Suihko lisää.

KOLME vuotta sitten lu­kion aloittaneista vain noin viisi jatkaa Suihkon mukaan opintoja syksylle. Viime keväänä jatkajia oli huomattavasti enemmän.

”Mitä olen Tampereen kaupungin lukioiden kanssa jutellut, niin niissä jo 30 prosenttia ikäluokasta jatkaa lukiota kolmeen ja puoleen vuoteen. Ei voi sanoa, että trendi olisi meillä nyt vähenemään päin, mutta tänä vuonna meillä jatkaa syksylle selkeästi vähemmän opiskelijoita kuin viime vuonna.”

UUDET YLIOPPILAAT

Pirkkalan yhteislukio Silmu:
Ahvenlammi Inka Maria Anneli, Ahvenlammi Taika Aino Aleksiina, Alanen Helmi Aleksandra Aura, Ala-Salomäki Anselmi Arvo Mikael, Alhainen Anni Kristiina, Ali-Tolppa Anni Elisabet, Al-Shmes Aya, Arvola Aukusti Väinö Juhani, Asikainen Elias Juho Aukusti, Auvinen Sofia Margarita Isabella, Hakaniemi Alvar Juhani Kristian, Hakaniemi Valtteri Alpo Erik, Hakio Neela Manuela, Haukkamaa Elmeri Eemil, Heikkilä Lauri Alvar, Heinonen Juuso Veli Evert, Heiskala Eerika Aleksandra, Hiltunen Venla Ilona Regina, Honkamäki Anni Kerttu Eveliina, Ingman Tuuli Marita Tellervo, Iso-Tuisku Fanny Maija Olivia, Jelys Jan Joonatan, Jokinen Sampo Niilo Juhana (kaksoistutkinto), Julkunen Jasper Onni, Järvi Tara Lyydia Susanna, Jääskeläinen Salli Aamu Annikki, Kakkuri Linne Emilia, Kangas Alma Olivia, Karjalainen Ilari Jaakko Samuel (kaksoistutkinto), Keränen Eetu Tapio, Klemi Olli Arto Tapio (kaksoistutkinto), Koivisto Eerika Josefiina, Koponen Oskari Johannes, Koskela Sini Aino Katariina (kaksoistutkinto), Koskinen Alisa Leena Marikki, Kuivila Nico Patrik, Kättö Lauri Samuel, Laaja Oskari (kaksoistutkinto), Lahti Enni Vilma Esteri, Laiho Leevi Henrik Joonatan, Laitinen Tommi Kalevi, Lamminen Lyydia Katri Päivikki, Lehtisalo Ville Valtteri, Lepistö Milla Maria, Litmanen Jasse Ilmari, Lähteenmäki Siiri Helmi Maria, Maijala Emmi Lotta, Mäenpää Aapo Juhani, Niemensivu Juho Samuel, Niemi Santtu Olavi, Nuutinen Aleksi Johannes, Nybacka Mimi Johanna, Ojala Kalle Aleksi, Ojanen Emma Helena, Ortamala Nelli Hertta Matilda, Pajula Atte Nestori (kaksoistutkinto), Palmroos Akseli Eino Oskari, Piekkari Olli Juhani Eelis (kaksoistutkinto), Pohjanen Sinna Aleksandra, Puranen Joonas Mikael, Puranen Matias Samuel, Päivärinta Saara Maria Emilia, Pöyri Aatos Vilhelmi (kaksoistutkinto), Roivas Aaro Mikael, Salmela Inka Aurora, Salminen Siiri Helena, Shaker Zahra, Siitonen Carita Maret, Stenberg Iina Aleksandra, Stenroos Hugo Albert, Suomela Anton Johannes (kaksoistutkinto), Suomela Veikko Samuli Mikael (kaksoistutkinto), Syrjä Nella Emilia, Söder Viola Siiri Alica, Tanskanen Henri Arttu Sakari (kaksoistutkinto), Tervonen Jenni Martta Katariina, Turjanmäki Aaro Martti Elias, Turunen Mona Aurora, Uski Luukas Antonio, Valkama Väinö Sampo Tapio, Vehkasaari Vili Valtteri, Viherto Juuso Tapani, Virtanen Sanna Aino Emilia, Virtanen Väinö Alpo Valtteri, Vuokko Aada Maria, Väyrynen Linda Matilda, Ylönen Emil Väinö Oskari.

Hatanpään lukio:
Anttila Alma Rebekka Olivia, Bridges Ada Alma Sofia, Bridges Sharon Rebecca, Cederberg Mea Alexandra, Granberg Jaakko Johannes, Hakkarainen Teemu Toni Pellervo, Harsu Maiju Wenni Matleena, Heerman Astor Onni Einari, Henttinen Oona Annika, Inkinen Ida Liisa Sofia, Joki Olivia Elisabeth Adelina, Järvinen Aino Elina, Kaipola Reeti Eemeli, Karppinen Heli Emilia, Karti Jaakko Sakari, Kaski Ilo Eeli Aukusti, Keskitalo Eelis Lauri Olavi, Kivelä Milla Aliisa, Koivuniemi Tuoma Otava, Kokemäki Ossi Jaakko Joonatan, Koski Emma Susanna, Kranni Kiia Katariina, Kuitunen Nea Eveliina, Lahtinen Miia Ilona, Lanu Lenni Luukas Juhani, Lehto Roosa Marjatta Emilia, Leino Ella Sofia, Lietsala Aino Eerika, Liimatta Jessika Daniela, Luukkonen Matias Mikael, Mantere Eetu Pekka Juhani, Matikainen Jere Olavi, Mäkinen Jaakko Oskari, Mäkipää Maria Kristiina, Nippala Milla Maiju Annina, Nissinen Roope Martti Matias, Orr Alexsanderi Timo, Piekkari Rebekka Mirjami, Pispa Sanni Anja Aleksandra, Polviander Aarne Otso Antero, Putkonen Eeli Johannes, Päivö Saara Susanna, Rautaharkko Ada Odette, Rehakka Ella Katariina, Rinne Senla Sabrina, Rättäri Lotta Linnea, Salonen Milla Aino Aliisa, Siirtola Jenna Aino Eerika, Sillanpää Totti Olavi, Sirén Eino Jalmari, Siren Emmi Sofia, Summanen Oliver Elmeri, Tanskanen Pipsa Josefina, Tauria Erkki Alvar Tapio, Tuominen Miko, Uusi-Mikkola Jerry Tuomo Sakari, Valkonen Isa Aleksandra, Vehmas Inka Vilmiina, Wager Mari Alisa.

Juttua täydennetty 16.5. klo 13.17: Lisätty Pirkkalan lukiosta valmistuneiden listaan Oskari Laajan nimi.

Juttua korjattu 16.5. klo 13.36: Pirkkalan lukiosta valmistuu keväällä 87 ylioppilasta, ei 86.