Kirkonkylän koulun rehtori Mikko Salkinoja nimettiin virallisesti Pirkkalan opetuspäälliköksi – ”Kirkonkylän rehtorina oli todella antoisaa”

Salkinoja on toiminut opetuspäällikön viransijaisena viime elokuusta alkaen.

MIKKO SALKINOJA jatkaa hyvillä mielin työtään opetuspäällikkönä. Kirkonkylän koulun rehtorina hän ehti seurata esimerkiksi uuden koulurakennuksen rakentamista. Salkinoja kuvattiin työmaan liepeillä vuonna 2022. Kuva: Anna Haapavaara

KIRKONKYLÄN koulun rehtori Mikko Salkinoja on nimetty virallisesti Pirkkalan kunnan opetuspäällikön virkaan.

Salkinoja on toiminut opetuspäällikön viransijaisena viime elokuusta alkaen edellisen opetuspäällikön Mika Luukkasen irtisanouduttua työstään. Viime viikolla yhdyskuntalautakunta päätti nimittää Salkinojan virallisesti virkaan 1. huhtikuuta alkaen.

Salkinoja ehti toimia Kirkonkylän koulun rehtorina vuodesta 2015 eli seitsemän vuotta. Elokuusta 2022 asti häntä on tehtävässä sijaistanut Marianne Tammi.

SALKINOJA kertoo, että hänelle jää rehtorin tehtävästä hyvät muistot.

”Kirkonkylän koulun rehtorina oli todella antoisaa. Oli mahtavaa työskennellä sen työyhteisön, lasten ja huoltajien kanssa. Kirkonkylällä oli myös uuden koulun rakennusprojekti ja muita kiinnostavia juttuja”, Salkinoja kertoo.

”Mutta siirryn hyvillä mielin tähän uuteen tehtävään. On todella mielenkiintoista päästä työskentelemään kaikkien Pirkkalan lasten ja nuorten eteen. Periaatteessa ydinjuttu pysyy siis samana kuin rehtorin tehtävässä, mutta perspektiivi on laajempi.”

SALKINOJAN mielestä Pirkkalan kouluelämässä ei ole juuri nyt tiedossa mitään isoa ja kiireellistä parannettavaa.

”Meillä on Pirkkalassa asiat varmasti hyvällä mallilla. Mutta toki nyt esimerkiksi palveluverkkoselvitys ja sen seuraavat vaiheet vaativat huomiota. Tässä on ollut paljon koulurakentamista, kunta on laajentunut, ja sama työ jatkuu tulevina vuosina”, Salkinoja tuumii.