Aito Säästöpankilla vahva kasvuvire viime vuonna – tallettajille vuosi toi pitkään poissa olleen uutuuden

AITO Säästöpankin paikallisjohtaja Aarne Pitkänen on tyytyväinen pankin viime vuoden tulokseen.

Aito Säästöpankki Oy:n liiketoiminta kasvoi viime vuonna positiivisesti. Liikevoitto oli 14,4 miljoonaa euroa ja parani edellisestä vuodesta 22,6 prosenttia.

”Kasvua saavutettiin erityisesti varallisuudenhoidon sekä yritys- ja maatalousasiakkaiden segmenteissä. Asuntoluotonannon kasvu oli myös maan keskiarvoa voimakkaampaa”, Aito Säästöpankin Pirkkalan paikallisjohtaja Aarne Pitkänen luonnehtii mennyttä vuotta.

Myös asiakasliiketoiminta jatkoi kasvu-uralla: asuntoluottokanta kasvoi 15 prosenttia, yritys- sekä maa- ja metsätalousasiakkaiden luotot 36 prosenttia ja talletukset 14 prosenttia.

Inflaatio ja korkojen nousu olivat vuoden ilmiöitä, eivätkä välttämättä niin mukavia lainanottajalle. Mutta säästäjille oli uutisia pitkän nollakorkojakson jälkeen.

”Määräaikaistalletuksille maksetaan taas korkoa. Meillä se on 13 kuukauden talletus. Teemme tapaamisen jälkeen asiakkaalle parhaan mahdollisen korkotarjouksen, kun kaikki tekijät ja kokonaisuus on huomioitu”, Pitkänen sanoo.

Vuoden aikana pankki sai yli 3 200 uutta asiakasta. Asiakasmäärä oli 75 000.

Aito Säästöpankille viime vuosi merkitsi myös laajentumista Etelä-Pohjanmaalle, kun Ylihärmän Säästöpankki yhdistyi Aito Säästöpankkiin toukokuun lopuksi.

”Luottojen kysyntä jatkui lähes koko vuoden vireänä. Loppuvuodesta korkotason ja kustannusten nousu sai asunnonostajat varpailleen, ja asuntojen kauppamäärät putosivat. Tämä heijastui myös loppuvuonna myönnettyjen asuntoluottojen määrään”, Pitkänen toteaa.

”Työllisyys on hyvällä tasolla ja uskon ihmisten tottuvan uuteen korkotasoon nopeasti. Jos oma talous on vakaalla pohjalla, on aina hyvä aika toteuttaa oma unelma isommasta asunnosta tai kesämökistä”, Pitkänen kannustaa.

VENÄJÄN viime vuonna aloittaman hyökkäyssodan seurauksena sijoittajien riskinottohalukkuus laski ja osakemarkkinoiden pitkään jatkunut nousu kääntyi.

”Epävarman markkinatilanteen myötä yhä useampi kaipasi luotettavaa neuvonantajaa sijoitusasioissa, ja kiinnostus varsinkin henkilökohtaista varainhoitoa kohtaan kasvoi.”

”Pankkimme yksityispankkiasiakkaiden määrä moninkertaistui vuoden 2023 aikana”, kertoo Pitkänen tyytyväisenä.