Pirkkalasta kajahti huippuammattilaisten juurimusiikkia – pääsi heti isosti Radio Suomen eetteriin – ”Laihduin monta kiloa, kun tein viulustemmoja…”

Jussi Alangon kokoama kymmenhenkinen ammattilaisorkesteri The WoWels treenaa ja levyttää musiikkinsa Pirkkalan Lepomoisiossa.

UPEAÄÄNINEN pop jazz -laulaja Pamela Kilpeläinen on The WoWelsin solisti. Kuva: Tinka Kankkonen.

PIRKKALAN Lepomoisiossa Jussi Alangon BePop-studiolla on tehty kovatasoista suomalaista juurimusiikkia.

Kymmenhenkisestä western swing -orkesterista The WoWels on innostuttu jopa valtakunnan tasolla. Radio Suomen Kantritohtori Teppo Nättilä on soittanut albumilta useita otoksia Juurihoitoa-ohjelmassa ja voit kuunnella niitä oheisen linkin kautta.

Pitkäsoitto sisältää bluesin, jazzin, countryn ja rootsin aineksista fiiliksensä saavia western swingin helmiä. Freezing Hot -albumilta lohkaistu single Exactly like You ilmestyi vastikään Spotifyssa.

”Todella korkeatasoista tekemistä”, kantritohtori Nättilä vakuuttaa vielä erikseen Pirkkalaiselle.

Orkesterin voi nähdä pian lavalla. Ensimmäiset keikat ovat Kangasala-talossa maaliskuussa ja Kaukajärven Haiharassa huhtikuussa.

THE WoWels on Pirkkalassa harjoitteleva kovatasoinen western swing -orkesteri. Siinä soittavat tällä haavaa Juha Arppola viulu, Annukka Nevalainen viulu, Ilkka Niemi viulu, taustalaulu, Ville Leppänen steel-kitara, Riku Poramo, kitara, Hermes Tuomisto laulu, kitara, Pamela Kilpeläinen laulu, Masi Luoma piano, haitari, Jussi Alanko basso, taustalaulu ja Janne Törni rummut. Kuva: Arto Järvinen.

JUSSI Alanko muistetaan jo 1990-luvun Alligaattorit-bändistään.

”Halusin koota Alligaattoreiden porukkaa uudelleen ja tehdä western swingiä, johon olen tykästynyt. Monilla vanhoista tutuista oli menoa, mutta ihmeellisesti sain kaikki nämä huipputyypit mukaan The WoWelsiin”, Alanko kertoo.

Soittamassa ovat muun muassa Mikko Alatalon aisaparina haitarin takaa tutuksi tullut pianisti Masi Luoma sekä Helsingin seudulla asuva Suomen kärkikaartin pedalsteel-kitaristi Ville Leppänen.

”Hän tekee kiertueita Eurooppaa myöten ja on kokenut, että The WoWels on hänelle hieno foorumi toteuttaa artistisuuttaan tämän soittimen kanssa”, Alanko kertoo.

JUSSI Alanko BePop -studiossaan Pirkkalan Lepomoisiossa.

Kokoonpano treenailee kerran viikossa Alangon kotitalossa sijaitsevalla studiolla.

Solistina aloitti elokuussa upeaääninen helsinkiläinen pop jazz -laulaja Pamela Kilpeläinen. Toinen solisti ja kitaristi on Pirkkalassa asuva Hermes Tuomisto.

Tuomiston lauluun ja kitarointiin voi tutustua tämän YouTube-linkin ja kappaleen A Six Pack to Go -kautta.

PIRKKALALAINEN Hermes Tuomisto tulkitsi Jussi Alangon studiolla Lepomoisiossa Hank Thompsonin klassikon A Six Pack to Go.

ALANKO avaa uuden tulemisensa taustoja.

Hänet tunnetaan myös Ylellä nähdyn ja paraikaa uusintana TV2:ssa esitettävän tv-sarjan Pintaa syvemmältä käsikirjoittajana. Sarja kertoo kesämökkiläisten taistelusta järvensä saastuttajaa vastaan. Tarinan pohjana oli Alangon oman mökkijärven pilaantuminen Keski-Suomessa.

”Olin kymmenen vuotta syvissä syövereissä sen ympäristöriitelyn takia. Sitten myimme mökin pois ja oli taas aikaa musiikille. Tämä bändin kokoaminen oli kunnianhimoinen haaveeni”, Alanko kertoo.

Alanko toimi aikanaan 1990-luvulla myös Pirkkalan kulttuurisihteerinä.

Mies on come backistä innoissaan, vai mitä sanotte tästä:

”Laihduin monta kiloa, kun sovitin kolmen kuukauden ajan stemmoja viulutriolle. Sellainen kuuluu aitoon western swingiin ja halusin ne mukaan. En ole ennen tehnyt viulusovituksia. Niissä oli hirveä työ ja onneksi ykkösviulistimme Ilkka Niemi ja viuluryhmä tuli lopussa avuksi.”

Monissa kokoonpanoissa soittava Hermes Tuomisto kertoo, että soittajakaarti on sitoutunut The WoWelsiin.

”Tunsin Jussin ennestään, hänellä oli selkeä visio ja aloimme viritellä yhteistyötä. Joka maanantai treenataan ja vaihdetaan kuulumiset studiolla”, Tampereelta muutama vuosi sitten Pirkkalaan muuttanut Tuomisto kertoo.

Alanko paljastaa, että toinen albumillinen The WoWels -musiikkia on jo lähes valmiina.

The WoWels Kangasala-talossa la 18.3. klo 18.