Eveliina Piippo lähtee Tampereen SM-hiihtoihin hyvin mielin ja tavoittein

Lähitähtäimessä paikka maailmancupin kisassa ja Planican MM-kisat.

EVELIINA Piippo hiihti joulukuussa hienosti 13:nneksi maailmancupissa ja lomaili sen jälkeen lapsuudenkodissaan Pirkkalassa. Viikonloppuna ovat vuorossa SM-hiihdot Kaupissa Tampereella.

PIRKKALALAINEN Eveliina Piippo lähtee hyvillä mielin viikonlopun SM-hiihtoihin Tampereella. Ohjelmassa on päämatkana lauantaina hiihdettävä 10 kilometrin vapaan tyylin kisa.

Perjantaina Piippo hiihti Vuokatti Ski Teamin kakkosjoukkueessa parisprintin SM-pronssia parinaan Vilma Nissinen.

”Treenit ovat sujuneet hyvin. Kaupissa olen tosin hiihtänyt vain kerran tänä talvena, jouluaattona kävin siellä. Edellisestä kilpailusta on kuukausi aikaa, mutta onneksi on talvea jäljellä”, Piippo sanoi maanantain tiedotustilaisuudessa.

Edellinen kilpailu oli maailmancupia Sveitsissä ja sijoitus oli 13:s.

Päävalmentaja Teemu Pasasen mukaan se oli hyvä näyttö, mutta Pasanen ei silti luvannut vielä paikkaa tammikuun lopun maailmancupiin Ranskaan. Piipon tähtäimessä ovat myös MM-kisat. Ne järjestetään Slovenian Planicassa 22.2.-5.3.

”SM:llä piti alunperin olla vain pieni näyttöarvo, mutta uskoakseni Kaupissa pitää hiihtää hyvin. Ei voi hävitä kahta minuuttia kärjelle”, Piippo sanoi.

SM-hiihdot aikataulu, Tampere Kauppi: perjantai 20.1. pariviesti V klo 12 karsinta N, 12.30 Karsinta M, 14 Finaali N, 14.30 Finaali M. Lauantai 21.1. väliaikalähdöt 9.50 15 km M, 11.45 10 km N. Sunnuntai 22.1.
sprintti P 9.00 karsinta N, 9.30 karsinta M, 11.00 erävaihe ja finaalit N/M.

Hiihdon SM. Naisten 10 km väliaikalähdöin. TV 2 la 21.1. klo 11.50. Selostus Kimmo Porttila, lajiasiantuntijana Kalle Lassila, Tampere.

Juttua täydennetty perjantaina 20.1. kello 15 tiedolla parisprintin SM-pronssista.