Pirkkalan Teboil jatkaa vaikean vuoden jälkeen ”epänormaalissa” tilanteessa

Lyhyt sopimuskausi tekee huoltoaseman kehittämisen vaikeaksi, kertoo yrittäjä Karri Lehtinen.

PIRKKALAN Teboilin yrittäjä Karri Lehtinen toivoo huoltoaseman tilanteen helpottuvan keväällä. Lehtinen kuvattiin syksyltä 2022.

VAIKEITA aikoja kokeneen Pirkkalan Teboilin toiminta jatkuu myös vuonna 2023, mutta tavallista sumeammissa tulevaisuudennäkymissä.

Huoltoaseman yrittäjiin kuuluva Karri Lehtinen kertoo, että Lehtisen yrittäjäveljesten kauppiassopimus Teboil-yhtiön kanssa jatkuu ainakin juhannukseen asti.

”Emme ole tehneet vielä virallista sopimusta, mutta suullinen lupaus jatkosta on saatu seuraavalle puolelle vuodelle”, Lehtinen sanoo.

Puoli vuotta on lyhyt aika siihen nähden, että menneinä aikoina sopimusta on jatkettu jopa 3–5 vuodeksi kerrallaan. Myös edellinen, vuodenvaihteessa päättynyt sopimuskausi kesti puoli vuotta.

EPÄVARMUUKSIEN taustalla häälyy Venäjän sota Ukrainassa. Teboilin omistaa venäläinen öljy-yhtiö Lukoil, ja moni on lakannut tankkaamasta Teboil-asemilla vastalauseena sodalle.

Vielä syksyllä Pirkkalan Teboilin tulevaisuus oli Lehtisille epäselvä. Vaikka jatkoa on nyt luvassa, lyhyt sopimuskausi hankaloittaa esimerkiksi investointien suunnittelua. Karri Lehtinen kuvailee tilannetta epänormaaliksi.

”Kukaan yrittäjä ei rupea kehittelemään puolelle vuodelle uusia juttuja. Kyllä tämä ilkeältä on tuntunut, mutta tämä on tällaista. Toivottavasti keväällä aurinko rupeaa paistamaan risukasaan ja pääsemme jollain muotoa uuteen nousuun”, Lehtinen sanoo.

Huoltoaseman sulkemista Lehtinen ei suunnittele.

SYKSYLLÄ Lehtinen luonnehti kulunutta vuotta taloudellisesti raskaaksi. Boikotointia merkittävämpänä syynä tulojen menetykseen hän tosin piti polttoaineen hintojen nousua, joka vähensi asiointia huoltoaseman kahviossa ja myymälässä.

Kuntakeskuksen tuntumassa sijaitsevan huoltoaseman tontin omistaa Pirkkalan kunta, ja Teboil-yhtiö on siinä vuokralla.