Tuliko tenkkapoo jouluvalmisteluissa? Marttojen maksuton neuvontapalvelu auttaa aatonaattoon saakka

Martat vinkkaa joulusivustollaan erilaisia ideoita esimerkiksi aineettomiksi joululahjoiksi.

MISSÄ asteessa kinkku pitikään paistaa? Martat neuvoo, jos kaipaa opastusta jouluvalmisteluissa.

Marttojen maksuttomat neuvontapalvelut ovat kotitalouksien apuna joulunalusaikana arkisin kello 12–15. Joulun aatonaattona 23.12. päivystysaika on pidempi klo 12–18. Neuvontapuhelimen numero on 050 430 6520 ja Kysy martalta -chat on auki nettisivuilla. Martat vastaa esimerkiksi ruokaan ja kodinhoitoon liittyviin kysymyksiin.

KULUVANA vuonna moni suomalainen tekee jouluvalmisteluita kiristyneessä taloudellisessa tilanteessa. Kukkaronnyörejä joudutaan kotitalouksissa laittamaan tiukemmalle erityisesti kohonneiden energiakustannusten takia. Myös huoli oman kuluttamisen ympäristövaikutuksista voi korostua ennen joulua.

”Hyvä joulu, ympäristöystävällinen joulu ja taloudellinen joulu eivät sulje toisiaan pois”, sanoo Marttaliiton kotitalousasiantuntija Niina Silander.

MARTAT vinkkaa joulusivustollaan erilaisia ympäristöystävällisen joulun tekoja, kuten kala-kasvismenun joulupöytään, joulun energiansäästövinkkejä ja ideoita aineettomiksi joululahjoiksi. Marttojen jouluvinkeillä joulusta voi rakentaa omannäköisen ja valita itselle sopivia kestävän joulun tekoja.

Marttojen joulukalenteri avautuu Martat vinkkaa –Facebookissa ja Marttailu-Instagramissa joka aamu kello yhdeksän 1.–24.12.2022.