Kantele soi ja kahvinkeitin porisee, kun Pirkkalassa kunnioitetaan itsenäisyyspäivää ja kunnan juhlavuotta yhteisellä tapahtumalla – Juhlavia vaatteita toivotaan, mutta iltapuku ei ole pakollinen: ”Ketään ei varmasti ajeta ulos pukeutumisen vuoksi”

Kaikille avoimessa juhlassa nähdään ja kuullaan paikallisten esityksiä.

PIRKKALAN kunnan perinteistä itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään tänä vuonna Pirkkala 100 -teemalla. Kuvassa juhlatunnelmia vuodelta 2012. Kuva: Antti Jokinen

ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ juhlistetaan tiistaina Pirkkalassa kaikille kuntalaisille avoimella tilaisuudella. Ilmassa on tuplasti arvokkuutta, sillä tilaisuus toimii samalla Pirkkalan 100-vuotisjuhlavuoden huipennuksena.

Nuolialan koululla pidettävässä juhlassa kuullaan puheita, nautitaan kulttuuri- ja voimisteluesityksistä sekä kahvitellaan.

JUHLAN ohjelmallinen osuus pidetään koulun salissa. Alkusanat esittää kunnanvaltuuston puheenjohtaja Taru Tolvanen, ja juhlapuheen pitää vuorineuvos Kari Neilimo.

Pirkkalan historiikin kirjoittaja Pekka Kaarninen puolestaan kertoo puheenvuorossaan Pirkkalan historian vaiheista.

Lisäksi juhlassa nähdään musiikkia ja muita esityksiä. Huilisti Julia Ilomäki ja kanteleensoittaja Noora Laiho esittävät instrumentaalisia kappaleita. Paikallinen nuori Iiris Erkkilä laulaa, ja voimisteluseura Akron Taian Usva-joukkue esittää kilpatason akrobatiavoimistelua.

Ohjelman jälkeen on vuorossa kahvitarjoilu koulun ruokalassa.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN juhlaan on vapaa pääsy. Tulijoilta toivotaan kuitenkin juhlavaa pukeutumista.

Kunnan vs. kulttuurituottaja Marika Eromäki kertoo, ettei pukukoodi ole tiukka.

”Mikä kellekin tuntuu juhlavalta. Emme oleta mitään iltapukuja. Siisteillä, puhtailla vaatteilla pääsee jo pitkälle. Ketään ei varmasti ajeta ulos pukeutumisen vuoksi”, Eromäki sanoo.

Entä farkut, kelpaavatko ne?

”Kuten sanottua, ketään ei varmasti ajeta ulos.”

Itsenäisyyspäivän juhla Nuolialan koululla (Kouluportinkuja 5) ti 6.12. klo 13. Kahvitarjoilu noin kello 14. Vapaa pääsy.