Sote-uudistus: Pirkkala vuokraa terveyskeskuksen ja 11 muuta tilaa hyvinvointialueelle – vanha lautakunta tekee comebackin

Muutosten myötä Pirkkalan hyvinvointilautakunta lopetetaan ja kunta saa taas sivistyslautakunnan.

PIRKKALAN kunnalla on terveyskeskus enää kuukauden ajan. Vuoden vaihtuessa sen työntekijät siirtyvät Pirkanmaan hyvinvointialueen palkkalistoille ja itse rakennus vuokrataan hyvinvointialueelle.

PIRKKALA vuokraa 12 tilaa hyvinvointialueelle, kun vastuu sosiaali- ja terveyshuollon ja pelastustoimen järjestämisestä siirtyy kunnilta hyvinvointialueille vuoden 2023 alusta alkaen.

Pirkkalassa vuokrattavia kohteita ovat terveyskeskus, vanhustyön palvelukeskus Pirkankoivu, Hopeakellon sosiaalitoimiston tilat sekä osakuntouttavan työtoiminnan työpajakeskus Kipinän tiloista.

Lisäksi vuokrataan oppilashuollon tilat kahdeksasta koulusta, sillä myös koulupsykologit ja kuraattorit ovat jatkossa hyvinvointialueen leivissä ja oppilashuolto alueen vastuulla.

Vuokrauksen pelisäännöistä on päätetty koko maan kattavalla vuokra-asetuksella. Kunnat vuokraavat sote-tilansa vuokra-asetuksessa mainituin ehdoin hyvinvointialueille 3+1 vuoden siirtymäajan jaksolle.

Pirkkalan kunnanhallitus valtuutti maanantaina tilapalvelupäällikön allekirjoittamaan sopimukset.

SOTE-uudistuksen yhteydessä Pirkkalan kunnan organisaatio muuttuu.

Pirkkalassa on vuoden alusta alkaen jälleen sivistyslautakunta. Sote-uudistuksen takia hyvinvointilautakunnan nimi muuttuu sivistyslautakunnaksi, ja lautakunnan tehtäväalueesta poistuvat sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävät.

Sivistyslautakunnan kokoonpanoksi ehdotetaan Pirkkalan osalta samaa kuin nykyinen hyvinvointilautakunta.

Vesilahden edustajat poistuvat lautakunnan kokoonpanosta, sillä Pirkkalan ja Vesilahden kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen toiminta on lakkaamassa vuoden alusta alkaen.

Kunnanhallitus esittää muutosten hyväksymistä valtuustolle.

Noin puolet kunnan työntekijöistä siirtyy vuodenvaihteessa hyvinvointialueen palvelukseen.