Toivatko sähköautojen ilmaiset latauspaikat muka lisää asiointia Suupalle?

"Virkamiehet ja luottamushenkilöt voisivat joskus olla rehellisiä", kirjoittaa Esko Mälkönen.

PIRKKALAN kunta aikoo muuttaa Suupantorilla sijaitsevan sähköautojen latauspaikan maksulliseksi vuoden loppuun mennessä. Kuva: Anna Haapavaara

LUIN TYYTYVÄISENÄ Pirkkalaisesta, että sähköautojen lataus kunnan piikkiin loppuu.

Onkin ollut erikoista, että kunta on tarjonnut ilmaiset sähköt sähköautoilijoille. Tällainen toiminta ei ole kuntalain edellyttämää palvelutoimintaa, eikä millään muotoa perusteltua. On hyvä, että kunnan puolelta ilmoitetaan, että kunta ei aio kilpailla lataushinnoilla vaan latausta tarjotaan markkinahintaan.

Edelleen on tietysti outoa, että kunta toimii tällaisen palvelun tarjoajana. Jutussa kansliapäällikkö Jaakko Joensuu vähättelee latauspaikkojen vähäistä kulutusta, joka on ollut viime vuonna noin 2000 euroa.

Vähäinen latauspaikkojen käyttö asettaakin kyseenalaiseksi perustelut, joilla latausmahdollisuus toteutettiin. Latausmahdollisuuksien väitettiin tuovan lisää asiointia Suupalle.

K-Marketin asiakkaat tuskin tällaisia palveluja käyttivät, puhumattakaan ravintoloiden asiakkaista.

VOI VAIN ihmetellä, mitä lisäasiointia latausmahdollisuudet toivat, kun Suupalla ei ole juuri muita palveluja ollut kuin kirjaston, kunnan viraston, apteekin, Alkon, kukkakauppojen ja seurakunnan palvelut. K-Marketin asiakkaat tuskin tällaisia palveluja käyttivät, puhumattakaan ravintoloiden asiakkaista.

Parhaimmillaan väitettiin minulle jokaisen latauspaikan käyttäjän tuovan 1000 euron tulot keskustan liikkeisiin.

JOS TÄLLAISIA latauspisteitä tarvittiin kunnan kahdelle sähköautolle, niin niiden paikka olisi varmaan paremmin sopinut Turkkiradalle tai paikkaan, joka on lähellä autojen säilytystiloja.

Virkamiehet ja luottamushenkilöt voisivat joskus olla rehellisiä kertoessaan päätöksistään, joita ei voi mitenkään järkevästi perustella.

Esko Mälkönen

järjestöneuvos

Pirkkala