Pirkkalan Karnevaalien yleisön ikärakenne osoittaa nuorenemisen merkkejä – harkinnassa esiintyjäkaartin uudistaminen ensi vuodelle

TRAVELIN´ BAND houkutteli sankoin joukoin yleisöä lauantai-iltana. Kuva: Audiomies /arkisto

VIIME VIIKON lopulla pidetty tapahtuma Pirkkalan Karnevaalit sujui hyvin ja melkeinpä ennakoitujen askelmerkkien mukaisesti.

Yleisön määrä asettui tänäkin vuonna lukemaan, joka se on ollut monella edelliselläkin kerralla. Tapahtuman järjestäjä Arto Järvinen laskee, että iltakeikoilla perjantaina ja lauantaina kävi yhteensä noin 850 henkilöä.

Perjantain pääesiintyjä Tommi Läntinen Duo ja lauantaita tähdittänyt Travelin´Band vetivät enimmäkseen yleisöä, joka on ikärakenteeltaan kypsä ammentamaan jo nostalgiasta. Järvinen myöntää yllättäneen sen, että mukana oli selkeästi nuorempiakin katsojia, vaikka esiintyjät oli valittu nimenomaan varttuneemman yleisön musiikkimakua ajatellen.

”Täytyy alkaa harkita nuorempia esiintyjiä. Ehkä ysäribileitä?”, Järvinen puntaroi.

Paitsi että yleisön ikärakenne osoittaa orastavia sukupolvivaihdoksen merkkejä, tämä vuosi oli Järvisen mukaan poikkeuksellinen toisestakin syystä. Karnevaalit sujui ensimmäistä kertaa järjestyshäiriöttä niin, että ulkopuolista apua ei tarvittu.

”Kai on niin, että kun nämä ovat oman kylän juhlat, tunnelma pysyy hyväntuulisena ja rauhallisena.”

Sekin voi edesauttaa seesteisen menon muodostumisessa, että Karnevaalit järjestetään ajankohtana, jolloin monilla on jo useita kesäkekkereitä takanaan. Lisäksi Pirkkalan Karnevaalit järjestetään aina samana ajankohtana kuin Blockfest Tampereella.

”Villein nuoriso on Tampereen puolella ja me vanhemmat jäädään Pirkkalaan.”

PIRKKALA-SEURAN järjestämä lastentapahtuma keräsi lauantaina osallistujia noin 500. Puheenjohtaja Petri Laiho kommentoi nelituntista onnistuneeksi kaikin puolin ja lupaa jatkoa tapahtumalle.