Pirkkalan yhdyskuntalautakunta määräsi yhtiön lokakuussa lopettamaan Soljassa sijaitsevan kerrostalon käyttämisen luvattomaan majoitusliiketoimintaan. Tehosteeksi asetettiin uhkasakko, jonka peruserä on 50 000 euroa ja lisäerä 10 000 jokaiselta kuukaudelta, jona toiminta jatkuu.
Valituksessaan Global Mobility vaatii Hämeenlinnan hallinto-oikeutta kumoamaan lautakunnan päätöksen. Toissijainen vaatimus on, että velvoite toiminnan lopettamisesta astuu voimaan aikaisintaan vuoden kuluttua hallinto-oikeuden ratkaisun antamisesta. Lisäksi sakon määrää halutaan alennettavan enintään 5 000 euroon ja sen kuukausittaista määrää enintään 2 000 euroon. Kuntaa myös vaaditaan korvaamaan yhtiön oikeudenkäyntikulut.
Yhtiö pitää yhdyskuntalautakunnan päätöstä virheellisenä, suhteettomana ja kohtuuttomana. Sen mukaan kunta ei ole esittänyt mitään selvitystä päätöksen perusteena käytetystä kansalaispalautteesta eikä rakennuksen asukkaista ole tehty häiriöilmoituksia.
Ehdotetussa vastauksessa lautakunta muun muassa kumoaa väitteet, että päätös olisi perustunut naapureiden huhupuheisiin ja oletuksiin. Lautakunnan mukaan kunta on kyllä saanut nimettömiä palautteita rakennuksessa oleskelleiden ihmisten aiheuttamista häiriöistä, mutta lautakunnan päätös perustui niiden sijaan asemakaavan ja rakennusluvan vastaiseen majoitustoimintaan.
Kunnan ottamista ruutukaappauksista ilmenee, että Booking.comissa on annettu palautetta palvelun kautta hankitusta lyhytaikaisesta majoituksesta rakennuksessa.
Rakennusvalvonta huomasi selvityksissään, että kerrostalossa ei ole kirjoilla asukkaita ja että sen huoneistoja tarjottiin lyhytaikaiseen majoitukseen useilla verkkosivustoilla. Sivustoilla asuntoja on vuokrattu kalustettuina ja majoittujille on tarjottu hotellinomaisia palveluita, kuten liinavaatteita, hygieniatarvikkeita ja siivouspalveluita.
Kunnalle on siis muodostunut käsitys, että asuinkerrostaloa käytettäisiin luvattomasti eräänlaisena salahotellina.