Kansanedustaja Ville Merinen jää sairauslomalle eduskunnasta – ”Ei tommosessa paikassa tehdä laadukkaita lakeja”

Pirkkalalainen kansanedustaja ruotii kovin sanoin työyhteisönsä ilmapiiriä.

Ville Merinen kuvattuna vuonna 2023. Kuva: Anna Haapavaara
PIRKKALALAINEN kansanedustaja Ville Merinen (sd) jää sairauslomalle eduskuntatyöstä. Merinen kertoo asiasta Instagram-julkaisussaan torstaina.

Julkaisussa Merinen kertoo, että hänen äitinsä on sairastunut vakavasti. Samalla hän ruotii kovin sanoin sotevaliokunnan työilmapiiriä.

”Olen miettinyt kaksi syksyä. Olenko minä viallinen vai oikeassa oleva ihminen, kun en kestä sotevaliokunnan meininkiä”, Merinen kirjoittaa.

”Sairain työyhteisö missä olen ollut. Lammas katselee sivusta, kun ihmisten katseet menee mykäksi.”

”Eduskunta, puolueet: asian on muututtava. Tehkää nyt vittu jotain. Ei tommosessa paikassa tehdä laadukkaita lakeja.”

ENSIMMÄISTÄ kautta eduskunnassa oleva Merinen on ammatiltaan psykoterapeutti. Lisäksi hänet tunnetaan nimellä Terapeutti-Ville tekemistään sosiaalisen median sisällöistä, joissa hän käsittelee varsinkin mielenterveyteen liittyviä asioita.

Merinen on kritisoinut aiemminkin eduskunnan työilmapiiriä. Kesäkuussa 2023 hän puhkesi täysistunnossa kyyneliin puhuessaan eduskunnan ahdistavasta ilmapiiristä.

Pirkkalainen uutisoi keskiviikkona printtilehdessä, että Merinen on yksi Pirkanmaan sosiaalidemokraattien ehdokkaista ensi kevään aluevaaleissa.

Merinen on ainoa pirkkalalainen kansanedustaja. Hän ei ole ollut mukana Pirkkalan kunnallispolitiikassa.

Lue myös: Ville Merisen kansanedustajuus ei tullut yllätyksenä hänelle itselleen: ”Tiesin, että viestini tavoittaa paljon ihmisiä, kun laitan videon someen pyörimään”

Juttua täydennetty 17.10. klo 14.49: Lisätty tieto, että Merinen on ainoa pirkkalalainen kansanedustaja ja että hän ei ole ollut mukana Pirkkalan kunnallispolitiikassa.