Tällainen on pirkkalalaisesta metsästä löytynyt luvaton maja – ”Eiköhän kuvat puhu puolestaan käyttötarkoituksesta”

Linnakalliossa sijaitseva maja on lujaa tekoa.

Pirkkalainen kävi kuvaamassa Linnakalliossa sijaitsevan majarakennelman syyskuussa.

PIRKKALA on kuluvan vuoden aikana tiedottanut kunnan metsiin nousseista luvattomista majarakennelmista. Tällainen maja löytyi syyskuussa Linnakalliontien, Eskolantien ja Pirkkalan ohitustien väliin rajautuvasta metsiköstä.

Linnakallion alueella sijaitsevasta majasta tehtiin kuntalaisilmoitus Haloo Pirkkala -palveluun, joka on kunnan virallinen palautekanava.

Pirkkalan kunnanpuutarhuri Miia Terämä vahvistaa, että kyseessä on luvaton rakennelma. Kunnan metsiin ei saa rakentaa sellaisia majoja, joiden tekemiseen käytetään lautoja ja muita rakennusmateriaaleja.

Terämän mukaan Linnakallion maja tullaan purkamaan.

”Meillä on kauden töiden kanssa edelleen kova kiire. Purkutöitä tehdään, kun muilta töiltä joudetaan”, hän kertoi sähköpostitse Pirkkalaiselle syyskuun puolivälissä.

Luvattomalle majalle johti Linnakalliontien varresta lähtevä polku.

PIRKKALAISEN toimittaja vieraili paikalla Linnakalliossa syyskuussa, jolloin luvaton maja oli vielä paikallaan. Rakennelman ympäristössä oli perjantaisena iltapäivänä hiljaista.

Toimittajan havaintojen perusteella maja oli varsin lujatekoinen. Sen rakentamisessa oli käytetty esimerkiksi pressuja, jotka oli tuettu maata vasten kivillä. Pressuun oli maalattu lukuisia graffiteja, ja siihen oli tehty pystysuuntainen oviaukko.

Linnakallion majarakennelma oli katettu vaakasuuntaisella pressulla. Majan liepeillä sijaitsevaa puuta vasten nojasivat puiset tikapuut. Myös tukirakennelmat vaikuttivat olevan puusta tehtyjä.

Majan käyttötarkoitus jäi arvailujen varaan. Myöskään Miia Terämä ei ota suoraan kantaa siihen, millaista käyttöä varten maja on mahdollisesti rakennettu.

”Eiköhän kuvat puhu puolestaan käyttötarkoituksesta.”

Lue myös: Uutta tietoa Pirkkalan metsiin ilmestyneistä luvattomista majoista – ”Aikuisen ihmisen väsäämiä”