Mitä lähiruoka on sinulle? Miten itse hyödynnät arjessasi?
Jenni Kaisko
– Arvostan sitä, että ruoka on lähellä tuotettua. Kesäaikaan tulee suosittua erityisesti paikallisia mansikkatiloja.
– Lähiruoka edustaa minulle terveyttä ja tulee hyvä olo, jos pystyy käyttämään lähellä tuotettuja raaka-aineita ruoanlaitossa. Pyrin käyttämään, kun mahdollista.
Risto Tuomaala
– Lähellä tuotettua arvostaa jo senkin takia, että verorahat jäävät omaan pitäjään. Ruoka ei kierrä tukkuliikkeissä, vaan tulee suoraan tilalta. Tuoreus ja aitous ovat tärkeitä arvoja.
– Pyrin hyödyntämään niin paljon kuin mahdollista. Liha tulee pojalta. Tomaattia, kurkkua ja perunaa saan omilta viljelyksiltänikin.
Eini Pohja
– Marjastus lähimetsästä. Mies harrastaa metsästystä, joten riistaa saadaan sitä kautta. Mustikat, puolukat ja sienet tulee kerättyä metsästä. Lähiruoan tuottajia on lisäksi useita asuinalueellani.
– Teen paljon itse ruokaa ja perinteisillä resepteillä valmistuvat mehut ja hillot. Pakastan marjoja jonkun verran. Sienet ovat myös ihan parasta, ja teen eri lajeista monenlaisia ruokia.
Jorma Kyrö, Wiivi-koira
– Tulee asuttua pohjoisessa puolet vuodesta, ja siellä poronliha ja hillat tulevat kyseeseen. Itse pyytämä kala kuuluu repertuaariin. Vihannekset tulee hankittua läheltä toreilta.
– Minulle perheemme pääkokkina on tärkeää ruoan alkuperä. Erityisesti näin kotitarvekalastajana tulee hyvä mieli itse pyytämästä kalasta. Serkkuni on lisäksi ammattikalastaja.