Gallup: Mitä lähiruoka tarkoittaa eri ihmisille?

Kysyimme ihmisiltä gallupissa lähiruoan merkityksestä.

Mitä lähiruoka on sinulle? Miten itse hyödynnät arjessasi?

Jenni Kaisko

– Arvostan sitä, että ruoka on lähellä tuotettua. Kesäaikaan tulee suosittua erityisesti paikallisia mansikkatiloja.

– Lähiruoka edustaa minulle terveyttä ja tulee hyvä olo, jos pystyy käyttämään lähellä tuotettuja raaka-aineita ruoanlaitossa. Pyrin käyttämään, kun mahdollista.

Jenni Kaisko.

Risto Tuomaala

– Lähellä tuotettua arvostaa jo senkin takia, että verorahat jäävät omaan pitäjään. Ruoka ei kierrä tukkuliikkeissä, vaan tulee suoraan tilalta. Tuoreus ja aitous ovat tärkeitä arvoja.

– Pyrin hyödyntämään niin paljon kuin mahdollista. Liha tulee pojalta. Tomaattia, kurkkua ja perunaa saan omilta viljelyksiltänikin.

Risto Tuomaala.

Eini Pohja

– Marjastus lähimetsästä. Mies harrastaa metsästystä, joten riistaa saadaan sitä kautta. Mustikat, puolukat ja sienet tulee kerättyä metsästä. Lähiruoan tuottajia on lisäksi useita asuinalueellani.

– Teen paljon itse ruokaa ja perinteisillä resepteillä valmistuvat mehut ja hillot. Pakastan marjoja jonkun verran. Sienet ovat myös ihan parasta, ja teen eri lajeista monenlaisia ruokia.

Eini Pohja.

Jorma Kyrö, Wiivi-koira

– Tulee asuttua pohjoisessa puolet vuodesta, ja siellä poronliha ja hillat tulevat kyseeseen. Itse pyytämä kala kuuluu repertuaariin. Vihannekset tulee hankittua läheltä toreilta.

– Minulle perheemme pääkokkina on tärkeää ruoan alkuperä. Erityisesti näin kotitarvekalastajana tulee hyvä mieli itse pyytämästä kalasta. Serkkuni on lisäksi ammattikalastaja.

Jorma Kyrö.