Pereellä paukkuvat paukkuvat pian louhintatyöt Härmälänrannan naapurissa – ”Räjähdyksistä varoitetaan äänimerkillä”

NAISTENMATKANTIEN reunaan vastapäätä IKH-liikettä on kaavoitettu usean asuintalon kortteli, johon kuljetaan Pereentien ja Korkokujan kautta. Pirkkalan kunta alkaa ensi viikolla louhia taloille vievää kulkuväylää.

PARTOLAN Korkokujalla Tampereen ja Pirkkalan rajalla alkaa puistopolun rakentaminen louhintatöillä ensi viikolla eli 8. tammikuuta lähtien.

Kunta uusii Korkokujaa ja sen vesihuoltolinjoja, koska lyhyen kujan päähän on tulossa uusi kerrostalokortteli. Puistopolun työt ovat lykkääntyneet alkuperäisestä aikataulusta. Pirkkalan kunta tiedotti perjantaina, että maanleikkauksen yhteydessä on tullut esiin kalliota, joka joudutaan louhimaan pois.

Korkokujalle käännytään Pereentieltä vastapäätä Härmälänrantaa. Kerrostalokortteli rakentuu Naistenmatkantien tuntumaan. Korkokujan varteen on tarkoitus rakentaa myös kevyen liikenteen väylä.

ITSE kerrostalokorttelin rakentaminen on sekin kohdannut viivästystä eikä vielä ole tiedossa, milloin talot lähtevät rakentumaan.

Pirkkalan kunnanhallitus myönsi marraskuussa lykkäystä Lehto Asunnot Oy:lle kuusikerroksisen asuintalon aloitukseen. Rakentaminen on aloitettava viimeistään vuoden 2025 lopussa.

Samalla talousvaikeuksissa olevalle Lehto Asunnot Oy:lle annettiin lupa myydä Tykkipuisto I:n osakekanta pirkkalalaiselle rakennusliikkeelle Aki Hyrkkönen Oy:lle. 

PIRKKALAN kunta tiedotti, että rakennustyöt louhintoineen aiheuttavat meteliä ja tärinää alueella ja saattavat tuntua myös kiinteistöissä. Kiinteistöille ei ole haittaa työstä ja tärinän voimakkuuksia seurataan koko ajan mittareilla.

Räjähdyksistä alueella varoitetaan äänimerkeillä.