Rakennuskohteisiin lykkäyksiä Pereellä ja Soukonlahdessa

NAISTENMATKANTIEN varteen kaavoitettu kerrostalokortteli ei lähde ihan pian rakenteille. Sen ensimmäisen kuusikerroksisen talon aloitusajankohtaan myönnettiin lykkäystä vuoden 2025 loppuun asti.

KUNNANHALLITUS myönsi maanantaina lykkäystä kahden rakennushankkeen aloitukselle Pirkkalassa.

Pereen Korkokujalla Lehto Asunnot Oy haki lisäaikaa tontille, johon saa rakentaa kuusikerroksisen asuintalon. Korkokujan päässä Naistenmatkantien varressa on useammankin kerrostalon salliva asemakaava, jonka osalta on tehty maankäyttösopimus.

Lehto Asunnot halusi jatkoaikaa As Oy Tykkipuisto 1:n rakentamisen aloittamiselle syyskuuhun 2026 asti, mutta Pirkkalan kunta ei pitänyt näin pitkää jatkoa perusteltuna. Rakentaminen on aloitettava viimeistään vuoden 2025 lopussa.

Samalla Lehto Asunnot Oy:lle annettiin lupa myydä Tykkipuisto I:n osakekanta Aki Hyrkkönen Oy:lle. Ennen tätä osakekannan omisti Investor Partners Oy.

PAJALA Länsi Suomi Oy haki Soukonlahden kerrostalokohteelle TA-Asumisoikeus Oy:n puolesta kolmen kuukauden lisäaikaa maanvuokrasopimuksen allekirjoittamiselle. Perusteluna oli ARA-päätöksen viivästys hakemusruuhkan takia. Lisäaikaa annettiin helmikuun loppuun asti.

Soukonlahdessa on määrä lähteä käyntiin toisen rakentajan kerrostalokohde vielä tänä vuonna Naistenmatkantien varressa. Pajalan kohde sijaitsee lähempänä Pyhäjärveä olevassa korttelissa.