Pirkkalan talousarvioesitys: uimahallin hankesuunnittelu Pirkkalan ja Tampereen rajaseudulle alkaa, todennäköisesti yhdessä Tampereen kanssa – ”Selvitetään mihin, millainen ja hintahaarukka”

PORMESTARI Marko Jarva (oik.) ja talousjohtaja Tommi Ruokonen esittelivät pormestarin esityksen Pirkkalan kunnan ensi vuoden talousarvioksi perjantaiaamuna kunnantalolla. Tasapainoiseen talouteen yltävä esitys sisältää kiinnostavia liikunta-aiheisia hankkeita.

PERJANTAIAAMUNA julkistettu pormestarin esitys Pirkkalan ensi vuoden talousarvioksi sisältää määrärahan uimahallin hankesuunnittelua varten.

”Tampere on varannut osaltaan määrärahan samaan tarkoitukseen. Hankesuunnitelmassa selvitetään mihin ja millainen halli voitaisiin rakentaa Pirkkalan ja Tampereen rajaseudulle ja mikä sen hintahaarukka olisi”, totesi pormestari Marko Jarva (kok) talousarvioesityksensä tiedotustilaisuudessa.

Esityksessä todetaan, että uimahallin hankesuunnitelma laaditaan yhteistyössä Tampereen kanssa tai vaihtoehtoisesti yksin. Jarva pitää yhteisesti tehtävää suunnitelmaa nyt todennäköisenä.

”Meillehän yhteinen halli on yksinkertaisempi asia, mutta Tampereella on ollut muitakin mahdollisuuksia”, Jarva totesi viitaten Tampereen pohdintaan siitä, mihin kaupungin seuraava uusi uimahallihanke olisi paras sijoittaa.

”Näyttäisi kohtuulliselta, että Pirkkalan raja olisi Tampereen prioriteetti. Paikka löytyisi jostain Pirkkalan Partola-keskuksen ja messukeskuksen välistä”, Jarva pohti.

Pirkkala on varaamassa uimahallin hankesuunnitteluun 100 000 euroa.

”Mikäli molemmat näkevät hankesuunnitelman perusteella, että tämä on hyvä juttu, niin sitten hanke käynnistetään”, Jarva toteaa pitkään pirkkalalaisten toiveena olleesta uimahallihankkeesta.

Yhtenä tärkeänä hallin sijoitusperusteena on pidetty Tampereen ja Pirkkalan suunnittelemaa raitiotieyhteyttä Hatanpäältä Härmälän läpi Pirkkalaan.

KUNTAKESKUKSEN vapaa-aikakeskuksen laajennusta tehtiin perjantaiaamuna tähän tapaan. Työt jatkuvat ensi vuonna.

PIRKKALA on budjettiesityksen mukaan panostamassa muihinkin liikuntahankkeisiin.

Määrärahaa ollaan varaamassa Loukonlahden liikuntapuiston suunnitteluun ja vapaa-aikakeskuksen laajennukseen, jonka työt ovat jo pitkällä kuntakeskuksessa. Ensi vuodelle vapaa-aikakeskukselle varataan 525 000 euroa ja hanke myös valmistuu silloin.

Loukonlahden liikuntapuisto sisältyy vielä vahvistamista odottavaan Loukonlahden kaavamuutokseen. Kaava mahdollistaa erilaisia urheilukenttiä, kuten täysimittaisen yleisurheilukentän, sekä sisähallien teon. Liikuntapaikkojen yleis- ja rakennussuunnitteluun ollaan varaamassa ensi vuonna 150 000 euroa ja seuraavana 50 000 euroa.