Pirkkalasta yksin löydetyn joutsenen perhettä ei ole löydetty – Eläinsuojeluyhdistys teki päätöksen poikasen tulevaisuudesta

Joutsenpoikuetta ei ole löydetty Pyhäjärveltä kahtena päivänä tehdyistä etsinnöistä huolimatta.

PIRKANMAAN eläinsuojeluyhdistyksen vapaaehtoinen Karo Hult kierteli keskiviikkona Pyhäjärven rannoilla etsimässä joutsenpoikuetta, josta yksinäinen poikanen oli joutunut eroon. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKKALASTA yksin löytynyt joutsenen poikanen jää toistaiseksi Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksen (Pesu) hoitoon, kertoo yhdistyksen vapaaehtoistoimija Karo Hult.

Pelastuslaitos sai keskiviikkona ilmoituksen Pirkkalan lukion vieressä Pyhäjoessa yksin oleilleesta poikasesta. Hult haki joutsenen talteen ja yritti etsiä sen pesuetta keskiviikkona Pyhäjärven rannoilta tuloksetta.

Keskiviikon ja torstain välisen yön joutsen vietti Hultin asunnossa hätämajoituksessa.

TORSTAI-ILTANA Hult viestitti Pirkkalaiselle, että yhdistyksen vapaaehtoisia kävi rannoilla tähyilemässä myös torstain mittaan, mutta tuloksetta. Harvoista silminnäkijöiden vinkeistäkään ei ollut lopulta apua joutsenperheen löytämisessä.

”Illan myötä tulimme lopulta siihen tulokseen, että joutsen jää toistaiseksi yhdistyksen hoitoon. Eli huomenna [perjantaina] se siirtyy ensin väliaikaiseen hoitopaikkaan Hämeenkyröön ja kahden viikon karenssin jälkeen sille etsitään hoitopaikka, jossa poikanen pääsisi lajitovereiden seuraan”, Hult kertoo.

Poikanen viettää siis ensimmäisen talvensa todennäköisesti hoitolassa.

”Lajitovereiden palatessa muuttomatkalta se vapautetaan muiden tarhassa talvea viettäneiden joutsenten kanssa takaisin luontoon”, Hult toteaa.