Yllätyskäänne Pirkkalan joutsenten tarinassa: poikanen joutui eroon pesueesta, eläintensuojelija etsii perhettä Pyhäjärveltä

Eläintensuojeluyhdistys ottaa vastaan näköhavaintoja joutsenpoikueesta.

PIRKKALAN lukion läheltä löytynyt joutsenen poikanen otettiin talteen auton takakonttiin keskiviikkona iltapäivällä.

PIRKKALASSA viime ja tällä viikolla seuratun joutsenperheen tarinassa on tapahtunut uusi käänne. Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys eli Pesu on ottanut tänään keskiviikkona Pirkkalan Suupalta talteen joutsenenpoikasen, jonka epäillään kuuluvan samaan pesueeseen, jonka matkantekoa Vähäjärveltä Pyhäjärvelle Pirkkalainen on lähipäivinä seurannut.

Maanantaina pesueen havaittiin päässeen onnellisesti Pyhäjärveen. Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että yksi poikanen oli tätä ennen jäänyt joukosta jälkeen.

ELÄINSUOJELUYHDISTYKSEN vapaaehtoinen, tamperelainen Karo Hult sai tiedon pesueesta eroon joutuneesta joutsenesta keskiviikkona iltapäivällä.

”Ilmoittaja oli soittanut pelastuslaitokseen, että yksi poikanen uiskenteli Pirkkalan lukion ja tornitalon välisessä ojassa. Lähdin paikalle heti, kun pääsin töistä kello 14 maissa”, Hult kertoo.

Hult löysi joutsenen ja sai nostettua sen autoonsa.

”Tämä ei ollut ensimmäinen joutsen, jota olen joutunut kantamaan. Ohikulkijalta jouduin pyytämään sen verran apua, että hän avasi autoni takakontin. Hän ihmetteli, että eipä ole ennen tällaisessa päässyt auttamaan”, Hult kertoo.

PESU ry:n vapaaehtoinen Karo Hult kuljetti joutsenta autonsa takakontissa, jonka ikkuna oli peitetty viltillä.

VAIKKA joutsenenpoikanen näyttää jo isolta, siitä ei ole vielä elämään itsekseen, kertoo Hult.

”Joutsenet viettävät ensimmäisen elinvuotensa vanhempiensa seurassa ja itsenäistyvät vasta seuraavana keväänä paluumuuton jälkeen. Jos poikasen vanhempia ei löydetä tämän päivän aikana, se jää meille toistaiseksi hoitoon. Jos sen perhettä ei lopulta löydetä, sille yritetään etsiä uusi parvi”, Hult sanoo.

HULT kiersi keskiviikkona iltapäivällä Pirkkalassa Pyhäjärven rannoilla katsomassa, näkyisikö joutsenpesuetta missään. Hän kävi tähyilemässä joutsenia ainakin Naistenmatkanlahden ja Soukonlahden rannoilta.

Hultin on tarkoitus jatkaa etsintöjä pimeän tuloon asti, minkä jälkeen joutsen on tarkoitus ottaa talteen yöksi, jos poikuetta ei löydy.

Pirkanmaan eläintensuojeluyhdistys Pesu ry ottaa vastaan näköhavaintoja Pyhäjärven joutenpesueesta luonnonvaraisten eläinten neuvontanumeroon 045 221 7940 (päivystys klo 18.30-20.00). Numeroon voi jättää myös Whatsapp-viestejä. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostitse: luonnonvaraiset@pesu.org.

SOUKONLAHDELLA työskennelleet osasivat kertoa Karo Hultille nähneensä joutsenpesueen aiemmin, mutta poikueen nykysijainnista heillä ei ollut tietoa.
KARO HULT tähyili joutsenia Rajasalmen sillan luona.
JOS joutsenen vanhempia ei löydetä ennen pimeän tuloa, aikoo Karo Hult ottaa sen yöksi hätämajoitukseen kerrostaloyksiönsä suihkuhuoneeseen koirankuljetuslaatikkoon. ”Sitten ei käydä tänä iltana suihkussa”, hän sanoo.