Kohta bailataan! Tässä kaikki, mitä sinun pitää tietää Summer Boomista: saapuminen, kuvien ottaminen, Tiktok-tanssi…

Ulkoilmakonsertti avaa Pirkkalan kesän lauantaina 10. kesäkuuta.

SUMMER BOOM -konsertti pidetään tuttuun tapaan Pirkkalan keskusurheilukentällä. Tänä vuonna lavaa siirretään keskemmälle kenttää kuin viime vuonna (kuvassa), jotta lavan luokse saadaan enemmän nurmikkoa istuskelijoita varten. Kuva: Sanni Harmanen

OLETKO tulossa Pirkkalan Summer Boomiin ensimmäistä kertaa? Vai oletko jo vanha tekijä ja mietit, millaisiin uusiin järjestelyihin tapahtumassa pitää varautua? Kummin päin tahansa, tästä jutusta löydät tarvittavat tiedot iloiseen konsertti-iltaan.

MITÄ: Pirkkalan tapahtumakesän käynnistää tuttuun tapaan maksuton ja päihteetön ulkoilmakonsertti Summer Boom. Tapahtuman järjestää Pirkkalan kunta.

MISSÄ JA MILLOIN: Konsertti pidetään Pirkkalan keskusurheilukentällä (Urheilutie 8) lauantaina 10. kesäkuuta.

KETKÄ: Konsertin tähtinä nähdään tänä vuonna Pete Parkkonen ja Benjamin. Nuorta pirkanmaalaista osaamista edustavat räppärit Limppu ja Eemeli Koivisto. Koivisto aloittaa kello 18, Limppu kello 18.20, Benjamin kello 18.45 ja Parkkonen kello 20. Lue lisää artisteista aiemmasta jutustamme.

SAAPUMINEN: Lähelle pääsee paikallisliikenteen busseilla 8, 11 ja 12 (pysäkit Pirkkala ja Suuppa). Henkilöautolla ei pääse aivan tapahtumapaikan viereen, sillä kentän viereinen Urheilutie on suljettu liikenteeltä kello 17.15–21.15. Parkkialueita löytyy esimerkiksi jäähallilta, ABC-asemalta, Pirkkalan kirkon tuntumasta ja Suupantorilta. Kentän lähelle tulee polkupyöräparkkeja.

KESKUSURHEILUKENTÄN lähelle pääsee konsertin aikana helpommin jalan tai polkupyörällä kuin henkilöautolla. Kuva: Sanni Harmanen

JUOMA JA RUOKA: Kentän viereisen vapaa-aikakeskuksen kahviosta voi ostaa makeita ja suolaisia herkkuja. Kentällä on myös lakukoju. Vettä saa ilmaiseksi nuorisopalveluiden Siili-matkailuautosta. Tapahtuma-alueella ei saa juoda alkoholia eikä käyttää muitakaan päihteitä.

MITÄ UUTTA: Konserttipaikan järjestelyihin on tullut viime vuoteen nähden hienoisia muutoksia. Esiintymislavaa siirretään keskemmälle kenttää, jotta yleisölle saadaan lisää istumatilaa kentän nurmikolle. Lisäksi kentän vieressä kulkeva Urheilutie ja parkkipaikka suljetaan konsertin ajaksi turvallisuuden vuoksi.

KUVAAMINEN: Valokuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua ilman salamaa. Esitysten äänittäminen ja videointi ei ole sallittua.

SUMMER Boomissa on nähtävää ja tekemistä monen ikäisille. Viime kesänä 6-vuotias Juliana Ilkka sai glitter-maalauksen Glitterhaltijat-yrityksen Outi Lappalaiselta (oik.). Äiti Asta Ruotsalainen katseli vierestä. Kuva: Sanni Harmanen

OHEISOHJELMA: Keskusurheilukentän eteläpäässä järjestetään liikunnallisia toimintapisteitä kello 19.30–20. Likunnanohjaajan johdolla voi esimerkiksi opetella Summer Boomin Tiktok-tanssin. Siilin toimintapisteellä voi kokeilla onnenpyörää ja maalauttaa itselleen kasvokuvan.

ESTEETTÖMYYS: Esiintymislavan sivussa on muusta yleisöstä aidalla rajattu pyörätuolikatsomo. Kentälle saa tuoda opas- ja avustajakoiria. Vapaa-aikakeskuksen invapaikat ovat tapahtuman aikana käytössä normaalisti ja tapahtuma-alueen läheisyyteen pääsee invataksilla.

PIDÄ HUOLTA: Nuorisopalveluiden Siili-matkailuautosta voi hakea korvatulppia ja vettä. SPR:n ensiaputiimi auttaa tarvitsevia. Sateen sattuessa käytä mieluummin sadeviittaa kuin sateenvarjoa.