
Tänä keväänä Birkiin on tulossa jälleen eloa. Ravintolamaailman tiloihin avautuu ravintola Huuva, joka saa käyttöönsä kaksi kolmasosaa Birkin alueesta.
Huuvan toimitusjohtaja ja perustaja Ville Leppälä kertoo, että ravintolamaailmassa aloitetaan tällä viikolla remontti, joka kestää muutaman viikon. Ravintola voisi siis avautua ehkä huhti- tai toukokuussa.
Huuvan avautumisesta Pirkkalaan kertoi aiemmin Aamulehti.
Pirkkalaan tulee alkuvaiheessa tarjolle viiden eri ravintolabrändin annoksia. Brändit varmistuvat myöhemmin.
Leppälä kertoo, että Pirkkalan ravintola on Huuvan ensimmäinen ravintola Pirkanmaalla. Leppälän mukaan Huuvan missiona on tuoda kaupunkien keskustojen suosikkiravintoloita lähiöiden asukkaiden saataville.
”Pirkanmaan seudulla on vahvaa ruokakulttuuria, ja tiedetään, että hyvän ruoan arvostusta löytyy. Pirkkala tarkemmin on tunnistettu mielenkiintoiseksi alueeksi, jossa asuu paljon ihmisiä ja jossa ravintolatarjonta ei ole vielä ihan niin hyvä kuin Tampereen keskustassa. Sitten löysimme Putilan ja totesimme, että tässä voisi olla hyvät yhteistyön edellytykset”, Leppälä sanoo ja viittaa Citymarketin kauppiaaseen Petri Putilaan.

Kun avajaisia vietettiin kesäkuussa 2022, ravintolamaailmassa toimivat rinnakkain hampurilaisravintola Naughty BRGR, pitseria Via Tribunali ja kaakkoisaasialaista ruokaa tarjoillut Jim Lim by Farang. Loppuvuodesta 2023 tarjonta täydentyi hodaripaikka PUPS Hot Dogsilla.
Vuosi sitten maaliskuussa Jim Lim sulkeutui ja tilalle tulivat ramen-ravintola Momotoko ja palapitsoihin erikoistunut Slicemonger.
Tämän vuoden alussa Naughty BRGR, viimeinen Birkin alkuperäisistä ravintoloista, sulkeutui taustayhtiönsä konkurssin vuoksi. Samalla joutuivat lopettamaan Birkin muutkin ravintolat, kertoo kauppias Petri Putila.
”Naughty BRGR oli ravintolamaailman päävuokralainen. Sen lähdön myötä kaikkien ravintoloiden toiminta loppui. Sen takia tässä muutoksessa on vähän kestänyt”, Putila sanoo.
”Birk on ollut asiakkaiden suosiossa. Naughty Burgerillekaan paikka tuskin oli ongelma, vaan ongelma oli heillä muualla”, Putila sanoo.
”Meille heidän lähtönsä oli ikävä juttu, mutta nyt ollaan taas uuden äärellä ja päästään tuomaan hyvä kokonaisuus asiakkaille.”