Ravintolat ja kahvilat kiinnostavat Pirkkalassa – myös Partolan ulkopuolella

Palvelut voivat tuoda aivan uutta virtaa ympäristöönsä.

Suupalle avattu thaimaalainen ravintola Faasai on saanut asiakkailta innostuneen vastaanoton. Kuva: Sanni Harmanen

UUDEN ravintolan avautuminen Pirkkalaan on asukkaille ja lounastajille aina tapaus. Erityinen tapaus siitä tulee silloin, jos ravintola sijoittuu jonnekin muualle kuin Partolan ravintolakeskittymään. Ravintoloiden ja kahviloiden avaukset ovat ilahduttavia toki paikassa kuin paikassa, mutta siellä, missä niitä ei ennestään ole, niillä on mahdollisuus tuoda aivan uutta virtaa ympäristöönsä.

Kaikille taisi silti olla yllätys, millaisella innolla kunnantalon naapuriin tullut thaimaalainen ravintola Faasai on otettu vastaan lokakuun alussa. Ravintolaan eivät ole löytäneet ainoastaan ympärillä kohoavien kerrostalojen asukkaat ja lähiyritysten lounasporukat, vaan henkilökunnan havaintojen mukaan ruokailijoita on tullut Nokialta ja Tampereelta asti.

Vaikea sanoa, missä määrin tämä alkuvaiheen suosio kertoo Suupalla muhineesta patoutuneesta lounaspaikkojen tarpeesta ja missä määrin Faasain tamperelaisen emoravintolan pitkälle kiirineestä maineesta. Lopputulos on joka tapauksessa ilahduttava: keskustakorttelissa on yksi tyhjä liiketila vähemmän ja Suupan lounastarjonta monipuolistui. Plussaa on sekin, jos joku naapurikunnasta saapuu viettämään lounastuntia tai päivää Pirkkalassa sen ansiosta.

PALVELUILLA on ylipäätään sellainen taika, että ne voivat tuoda ihmisten tietoisuuteen niitäkin alueita, joissa ei olisi syytä muuten käydä. Kahvila Seelan pitäjää Petteri Soinia ei suotta valittu syyskuussa Pirkkalan Vuoden 2024 yrittäjäksi. Kahvila on jo kahden vuoden ajan toiminut Rantaniityn piristysruiskeena.

Toisaalta juuri Seelan kaltaista kahvilaa olisi mahdoton kuvitella kauppakeskukseen. Seela tuo Rantaniittyyn hyvää, mutta niin tuo myös Rantaniitty Seelaan. Huvila ja rantamiljöö muodostavat osansa kahvilan tunnelmaan siinä missä korvapuustin tuoksu ja pianomusiikkikin.

Mistä päin Pirkkalaa voisi löytyä paikka seuraavalle menestysreseptille?

Lue myös: Uusi ravintola Suupalla koki niin suuren yleisöryntäyksen, että tukkuun piti kiirehtiä parikin kertaa päivässä – ”Jonoa oli koko ajan”

Lue myös: Yrittäjäjuhlassa palkittu Petteri Soini kertoi hetkestä, kun kahvila Seelan tärkeimpien raaka-aineiden hinnat pomppasivat – ”Päätimme silloin, että meille tärkeistä asioista ei tingitä”