Kunta jakoi tukia: Haikan iltamat ja poikkitaiteellinen ”Sävelestä siveltimeen” saivat avustusta

Haikan lavalla syyskuussa pidetty Onnelliset iltamat sai tukea kunnan avustusrahoista. Tapahtuman tuotto käytetään Pirkkalan ikäihmisten ja nuorten liikkumisen edistämiseen.

PIRKKALAN kunnanhallitus päätti maanantaina syksyn projektitukien jakamisesta. Kahta hanketta päätettiin tukea, mutta kolme jäi nuolemaan näppejään.

Suurimman tuen sai Pirkkalan Taideyhdistys ry, jonka poikkitaiteellista Sävelestä siveltimeen -tapahtumaa avustetaan 2450 eurolla. Tapahtumassa on hakemuksen mukaan mukana musiikkia ja kuvataidetta, jonka tekemisprosessiin katsojalla on mahdollisuus päästä kokijana mukaan.

Lions Club Pirkattarille myönnettiin 500 euroa Onnelliset iltamat -tapahtumaan, jossa oli tarjolla muun muassa musiikkia ja tanssia ja buffetti. Tapahtuma pidettiin syyskuussa Haikan lavalla.

Ilman tukea jäi tällä kertaa Pirkkalan Muinaisaikayhdistys Birckalaiset ry, joka haki avustusta muinaiskylään rakennettavaan varastorakennukseen. Myös Haikan lavalla pidettävän The 50´s Summer Festivalin järjestäjät jäivät avutta.

Loukonlahtelainen kerrostalo As Oy Korkeakallio olisi halunnut avustusta taloyhtiön kuntosalin tekoon, sillä hanke aktivoisi ikääntyneitä kuntoiluharrastukseen.

Kunta piti taloyhtiön ideaa hyvänä, mutta avustuksia ei voida myöntää rajattuna vain tietyn taloyhtiön asukkaille. ”Jatkossa vastaavanlaisten toteutusten tukeminen voisi edistää hyvinvointia, mikäli tarjolla olisi avoimia vuoroja esimerkiksi liikuntapalveluiden asiakkaiden käyttöön”, hakemuksien käsittelijät vinkkasivat.

AVUSTUSTEN myöntämisperusteita ovat Pirkkalassa muun muassa kuntalaisten aktivointi, hyvinvoinnin edistäminen ja yhteisöllisyyden lisääminen.

Pirkkalan kunta on varannut tänä vuonna avustuksiin 120 000 euroa. Siitä jaetaan niin yhdistysten yleisavustukset kuin projektituet joka kevät ja syksy. Syksyn projektituki oli haettavana 5.-30. elokuuta.