40 vuotta sitten: Sankilassa tutustuttiin kasvisruokaan – ”Jopa sämpylään oli saatu kiva maku lisäämällä taikinaan porkkanaa”

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1984.

Pirkkalaisessa 18.10.1984 kerrottiin Hiihtoliiton Kultamarkka-kansalaiskeräyksestä.

Martat tarjosivat kasvisruokaa

HÄMEENPUOLEN marttayhdistys tarjosi kasvisruokaa jäsenilleen ja vieraille 8. lokakuuta Sankilassa. Idea kasvisruokapidoista itänyt yhdistyksen piirissä jo pitkään, onhan kasvisruokien valmistus Marttaliitonkin ohjelmassa.

Pirkkalan Hämeenpuolen marttayhdistys on perustettu vuonna 1936. Yhdistyksessä on nykyisin 46 jäsentä, mutta vain 15 käy aktiivisesti kokouksissa. Hämeenpuolen marttoja vaivaakin huoli tulevaisuudestaan. Uusia nuoria jäseniä ei ole yrityksistä huolimatta saatu. Toimintaa hankaloittaa sekin, että alueelle on perustettu nuormartat.

– –

Ajatus kasvisruokaillasta syntyi jo viime keväänä. Illan tarkoituksena on saada kasvisten käyttöä yleisemmäksi. Myös sieniin ja marjoihin tutustutaan.

Sankilan kasvisruokailtaan oli kokoontunut toistakymmentä asiasta kiinnostunutta. Mukaan oli kutsuttu myös yhdistyksen toimintaa tukevien yhteisöjen edustajia.

Ja ruoka maistui. Maistiaisia saatiin erilaisista salaateista, kasvislaatikoista. Mukana oli niin vihannekset kuin marjatkin. Jopa sämpylään oli saatu kiva maku lisäämällä taikinaan porkkanaa.

Yhdistyksen toiminnan kannalta on erittäin tärkeää, että jäsenet tuntevat yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja yhdessä olon tarvetta. Tärkeätä on, että jokaisesta kokoontumisesta jokainen jäsen saa jotain itselleen. 8. lokakuuta kokoonnuttiin Sankilan avarassa pirtissä. Mukaan oli uskaltautunut myös muutama martan ”toinen puoliskokin”.

Pirkkalainen 18.10.1984

Lue kaikki 40 vuotta sitten -jutut täältä.