Pirkkalalaispunkkari Hate Konttinen keräsi tukilaivueensa kanssa komean potin lasten ja nuorten psykiatrian hyväksi – ”Superlatiivit loppuvat kesken”

"Eikö se ole aika hienoa, että muusikot ovat tällä tavalla hengessä ja sydämellä mukana?" Hate Konttinen miettii.

Pirkkalalainen muusikko Hate Konttinen on järjestänyt viimeisin vuosien aikana useita hyväntekeväisyyskeikkoja. Esiintymisillä on kerätty lasten ja nuorten psykiatrian hyväksi yli 6000 euroa.
HATE Konttinen on syystäkin tyytyväinen mies. Pirkkalalainen veteraanipunkkari järjesti syyskuussa Tampereen Telakalla hyväntekeväisyyskeikan, joka ei olisi voinut onnistua paremmin.

”Se meni kaikin puolin yli odotusten – superlatiivit loppuvat kesken. Kaksi lippua jäi myymättä”, Konttinen kuvailee.

Muun muassa Pauli Hanhiniemen ja Pelle Miljoona Unitedin tähdittämän illan lippu- ja lahjoitustuloista kasaan kertyi yli 1300 euron potti. Se menee lyhentämättömänä Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) lasten ja nuorten psykiatrian hyväksi, sillä artistit eivät veloittaneet esiintymisestään keikkapalkkiota.

”Leijuin ihan taivaassa, kun sitä väkeä oli niin paljon”, järjestäjä kuvailee melkein loppuunmyydyn hyväntekeväisyysillan tuntemuksia.

Tays:n lasten ja nuorten psykiatrian hyväksi tehty lahjoitus sai lahjoittajat ja lahjoituksen saajat mairealle mielelle. Kuvassa Hate Konttinen (vas.), ylihoitaja Matti Kaarne ja Tays:n tukisäätiön asiamies Heikki Oksa. Kuva: Riitta Sattilainen
KEIKAN tuotto käytiin lahjoittamassa Tays:lle syyskuun lopulla. Paikalla lahjoitustilaisuudessa oli sairaalan lasten ja nuorten psykiatrian parissa työskentelevää henkilökuntaa sekä sairaalan tukisäätiön asiamies Heikki Oksa.

”Ei tämä ole mikään vähäpätöinen summa, jonka olette tänne roudanneet”, Konttinen kertoo henkilökunnan kiitelleen.

Rahat käytetään lasten ja nuorten psykiatrian arkiseen toimintaan. Hyväntekeväisyyseuroilla ostetaan esimerkiksi pelejä retkeilyä varten ja langattomia kuulokkeita, jotka tulevat tarpeeseen hoitotyössä.

Muusikkojen keräämä raha edistää myös musiikkiharrastusta.

”Siellähän on oikein musiikkikerho – ja musahan on tosi terapeuttinen asia”, pirkkalalaispunkkari miettii.

Viimeisin Hate Konttisen järjestämä hyväntekeväisyystempaus keikkailtiin Telakka-ravintolassa Tampereella. Vierailijoina tapahtumassa nähtiin Pauli Hanhiniemi, Vesa Järvensivu, Maria Emilia ja Pelle Miljoona United. Kuva: Riitta Sattilainen
KONTTINEN on järjestänyt hyväntekeväisyyskonsertteja lasten ja nuorten psykiatrian tukemiseksi yli neljän vuoden ajan. Esiintymisillä on kerätty hyvään tarkoitukseen yli 6000 euroa.

Vielä tämän syksyn keikan edellä Konttinen pohti, että syyskuussa Telakalla järjestetty tempaus saattaa jäädä sarjassaan viimeiseksi. Lahjoitustilaisuudessa käydyn keskustelun perusteella mieli voi olla muuttunut.

”Joku siinä möläytti, että ’vedetäänkö vielä?’ ja sanoin, että ’perhana'”, hän muistelee yhdessä yhtyeensä Tukilaivueen kanssa käytyä sananvaihtoa.

Tämän syksyn Konttinen aikoo levätä, mutta ensi vuonna hyväntekeväisyyslaivasto saattaa lähteä jälleen seilata hyväntekoon. Nyt päällimmäisenä tunteena vaikuttaa olevan kuitenkin kiitollisuus Telakalle paikalle saapunutta yleisöä ja konsertin järjestämiseen osallistuneita ihmisiä kohtaan.

”Eikö se ole aika hienoa, että muusikot ovat tällä tavalla hengessä ja sydämellä mukana?”