Yrittäjäjuhlassa palkittu Petteri Soini kertoi hetkestä, kun kahvila Seelan tärkeimpien raaka-aineiden hinnat pomppasivat – ”Päätimme silloin, että meille tärkeistä asioista ei tingitä”

Kahvila Seelan yrittäjä Petteri Soini sai Vuoden yrittäjän 2024 palkinnon perjantaina järjestetyssä tilaisuudessa.

Pirkkalan yrittäjien puheenjohtaja Matti Näsi (vas.) onnitteli kahvila Seelan yrittäjää Petteri Soinia. Kukkakimpun kanssa odotti yrittäjäyhdistyksen hallituksen jäsen Helena Kivioja.
EI tainnut Petteri Soini arvata sivutoimiseksi yrittäjäksi ryhtyessään, että saisi kahta vuotta myöhemmin sylin täydeltä kukkia Pirkkalan golfkentän ravintolassa. Pirkkalan yrittäjät nimesi kahvila Seelan yrittäjän vuoden 2024 yrittäjäksi perjantaina pidetyssä Vuoden yrittäjäjuhlassa.

Soini avasi kahvila Seelan Rantaniityn vanhaan huvilaan vuonna 2022. Kävelymatkan päässä Pirkkalan kuntakeskuksesta sijaitseva kahvila on kahden ensimmäisen vuotensa aikana löytänyt hyvin asiakkaansa.

Pirkkalan yrittäjien puheenjohtaja Matti Näsi totesi palkintopuheessa, että kahvila on kerännyt positiivista mainetta, menestynyt hyvin ja virkistänyt kuntalaisten elämää. Kahvila on tuonut asukkaille mahdollisuuksia yhdessäoloon ja sitä on pidetty ilahduttavana lisänä Pirkkalan palvelutarjontaan.

Suupan kukan yrittäjä Susanne Salomäki-Saksala (keskellä) yllätti Petteri Soinin laittamalla yhteen kukkakimpuista mukaan kahvila Seelasta ostamansa korvapuustin. Korvapuustit ovat kahvilan bravuurituote.
SOINI itse kiitti kahvilan henkilökuntaa ja asiakkaita. Alusta asti kahvilan ohjenuoria ovat hänen mukaansa olleet laatu, tunnelma ja asiakaspalvelu. Laatulupaus joutui tulikokeeseen heti kahvilan alkutaipaleella, kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan myllersi elintarvikkeiden hintoja.

”Uutisissa kerrottiin, että neljä raaka-ainetta, joissa hinnat ovat eniten nousseet, ovat sokeri, kananmunat, vehnäjauho ja voi. Eli juuri ne, mitä me eniten käytämme. Päätimme silloin, että meille tärkeistä asioista ei tingitä siinäkään kohtaa”, Soini kertoi ja lisäsi, että kaikki on onneksi sujunut tämän jälkeen hyvin.

Oma arvonsa kahvilalla on nuorille, jotka ovat päässeet Seelaan kesätöihin. Soini kertoo, että nuorten työllistäminen ja hyvän kesätyökokemuksen tarjoaminen on hänelle tärkeää.

SOINI innostui kahvilatoiminnasta alun perin auttaessaan äitinsä Leena Soinin kahvila Siirissä Lempäälässä. Kahviloiden nimet Seela ja Siiri on lainattu Petteri Soinin tyttäriltä.

Soini pyörittää kahvila Seelaa edelleen sivutoimisesti. Kesällä hänelle tuli 24 vuotta täyteen työpaikallaan Elisalla.

”Teen päivätyötä myynnin parissa, ja tiimini tekevät paljon töitä yritysten kanssa. Elisakin hyötyy, kun töissä on ihminen, joka ymmärtää yrittäjyyttä omakohtaisesti”, Soini totesi.

Ilta-aurinko valaisi juhlijat golfkentän ravintola Bufferissa perjantaina.
Pirkanmaan yrittäjien Jenni Pöllänen iloitsi järjestön runsaasta vaikutustyöstä sekä jäsenille suunnattujen tapahtumien määrästä.
KUNNAN tervehdyksen yrittäjäjuhlaan toi pormestaria sijaistanut kunnanhallituksen jäsen Katri Virkkunen (kok). Puheessaan hän kertoi kunnan kasvun ja ratikkahankkeen etenemisen lisäksi tekoälyn roolista yritysten tulevaisuudennäkymissä. Virkkunen totesi, että suurin osa suomalaisista yrityksistä ei tutkitusti hyödynnä tekoälyä lainkaan yritystoiminnassa. Hän uskoo, että jos yritykset saisivat tekoälyn entistä tehokkaammin käyttöön ydinbisneksessään, saataisiin valtionvelka nopeasti laskemaan.

”Siinä mielessä te yrittäjät, teidän rohkeutenne ja innovatiivisuutenne, ovat avainasemassa”, Virkkunen kannusti.

Järjestökentältä ilonaiheita kertoi Pirkanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Jenni Pöllänen. Hän iloitsi Pirkanmaan yrittäjien olevan avoimuusrekisterin mukaan kärkipäässä, kun katsotaan päättäjien suuntaan tehdyn vaikuttamistyön määrää.

Lue myös: Kahvila Seelan Petteri Soini valittiin Pirkkalan Vuoden yrittäjäksi