Kuntalaisten toivomat lähiliikuntapaikat ovat jo tekeillä – syksyn ohjelmaan kuuluu myös yhden leikkipuiston rakentaminen

Toiviolaiset saavat uuden lähiliikuntapaikan. Se on jo rakentumassa näihin Ojatien maisemiin. Arkistokuva kesältä: Sebastian Stenvall
ASUKKAAT saivat esittää keväällä toiveitaan, mitä hyödyllistä Pirkkalaan tehtäisiin ns. osallistavan budjetin 30 000 euron määrärahalla. Ehdotuksia saatiin peräti 120 ja toteutettavaksi valikoituivat lähiliikuntapaikat Toivioon ja Killoon.

”Toivion kuntoilupaikka on jo hyvällä mallilla. Kun se saadaan valmiiksi, niin Killon kuntoilupaikka lähtee heti perään rakentumaan”, kertoo kunnanpuutarhuri Miia Terämä.

Kevään äänestyksessä eniten ääniä kuntalaisilta sai uusi kuntoilupaikka. Sijainniksi toivottiin eniten Toiviota. Valittuun paikkaan Ojatien varteen on suunniteltu erilaisia kuntoiluvälineitä, jotka sopivat sekä aloittelijoille että kokeneemmille liikkujille. Sijaintipaikaksi oli kaksi vaihtoehtoa, joista kuntalaiset saivat myös äänestää. Ojatie voitti niukasti Toivion metsäleikkipuiston maaston.

Killoon kentän viereen on suunniteltu kuntoilulaitteita, istuskelupaikkoja, istutuksia ja valaistusta. Kuntalaiset pääsivät vaikuttamaan siihen millaiset kuntoiluvälineet lähiliikuntapaikalle valitaan kahdesta eri vaihtoehdosta. Palautteita saatiin runsaasti ja suunnitelmia päivitettiin kyselytulosten pohjalta.

Kaiken kaikkiaan kunta sai lähiliikuntapaikkoihin liittyen yli 300 ehdotusta kuntalaisilta.

LÄHILIIKUNTAPAIKKOJEN lisäksi Pirkkalaan Färmin alueelle rakennetaan pieni korttelileikkipuisto, joka sijoittuu Färminkaaren päähän. Färmi on asuinalue Anian rantatien varressa lähellä Sikojokea.

Leikkipuistoon on tulossa pöytäpenkkiryhmä, monitoimikiipeilyteline, roska-astia sekä yhdistelmäkeinu sisältäen linnunpesäkeinun. Leikkivälineiden alustana on hake. Alue myös valaistaan.

Rakentaminen on alkamassa ja puisto saadaan valmiiksi arviolta lokakuun alkupuoleen mennessä.