Keskustan kerrostalon aloittamiselle myönnettiin taas lisäaikaa

Asuntokaupan huonot ajat ovat lykänneet talon rakentamista Pirkkalan kuntakeskuksessa Suupankujan ja Suupantien kulmauksessa. Takaraja rakentamisen aloittamiselle on nyt lokakuussa 2025. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKKALAN kunnanhallitus päätti maanantaina myöntää lisäaikaa Pirkkalan keskustaan suunnitellun kerrostalon rakentamisen aloitukseen. Kyseessä on ns. vanhan kirjastotalon tontille Suupankujan ja Suupantien kulmaukseen suunniteltu Asunto Oy Pirkkalan Hermione.

Rakennustyöt on aloitettava tontilla viimeistään 7. lokakuuta 2025. Samalle talolle myönnettiin jo kerran aikaisemmin vuoden pituinen lykkäys. Tällä kertaa rakentaja pyysi kunnalta 18 kuukauden siirtoa rakentamisen alkuun, mutta noin pitkään lykkäykseen kunnanhallitus ei suostunut.

Hakija perusteli lisäajan tarvetta rakennusalan haasteilla, jotka luovat painetta asuntotuotantoon. Näitä ovat rakentamisen hinta, korkeat lainakorot, kuluttajien heikko luottamus talouteen sekä hiipunut asuntokauppa.

Kohdetta on ennakkomarkkinoitu tänä vuonna, mutta kysyntä ei ole ollut suurta. Talolle on myönnetty rakennuslupa ja rakentajalla on siten valmiudet aloittaa rakentaminen, kun asuntomarkkinat alkavat elpyä.