Ikipirkkalalainen punkkari Hate Konttinen tekee tällä viikolla hyvää suomirockin legendojen kanssa – ”Pienistä puroista kasvaa iso virta”

Hate Konttinen järjestää huomenna keskiviikkona Tampereen Telakalla hyväntekeväisyyskonsertin. Esiintymässä ovat muun muassa Pauli Hanhiniemi ja Pelle Miljoona United.

”Kaikki lipputulot menevät hyväntekeväisyyteen”, Hate Konttinen kertoo tällä viikolla Tampereen Telakalla järjestettävästä hyväntekeväisyyskonsertista. Kuva Konttisesta on kesältä 2023.
PIRKKALALAINEN veteraanipunkkari Hate Konttinen on jälleen hyvänteossa. Tämän viikon keskiviikkona Tampereen Telakalla järjestetään hänen organisoimansa hyväntekeväisyyskonsertti, jonka esiintyjälistassa komeilee suomalaisen rockin legendoja Pauli Hanhiniemen ja Pelle Miljoonan johdolla.

Keikalla kerätään rahaa Tampereen yliopistollisen sairaalan lasten ja nuorten psykiatrian osastolle. Illan järjestämisessä on kosolti työtä, mutta hyvä tarkoitus auttaa jaksamaan.

”Rankkaa duunia. Olen tehnyt sitä hyvällä mielellä asiaa eli lasten ja nuorten psykiatriaa kohtaan”, Konttinen kertoo.

Viimeksi pirkkalalaispunkkari oli tukilaivueensa kanssa liikkeellä vuosina 2021–2023, jolloin hän järjesti useampia hyväntekeväisyyskeikkoja. Niiden tarpeeseen havahdutti oma havainto suomalaisen terveydenhuollon tilasta.

”Kun aloin tekemään tätä, lasten ja nuorten psykiatrian osastolla oli pulaa harrastevälineistä ja hoitajista. Tuli mieleen, että voisimme koittaa saada kerättyä hyväntekeväisyyteen jonkun satasen”, hän sanoo.

Tuolloin konserteilla saatiin kasaan vajaan 5000 euron potti. Summa käytettiin esimerkiksi lasten ja nuorten psykiatrian osastolle hankittuihin musiikki- ja soittovälineisiin.

”Siellä on tehty oikein musiikkikerho ja otettu innolla vastaan rahoilla ostetut laitteet.”

Hate Konttisen organisoimia hyväntekeväisyyskonsertteja on järjestetty aikaisemmin esimerkiksi Vastavirta-klubilla Tampereella. Kuva: Riitta Sattilainen
KONTTISEN mukaan muusikoiden löytäminen hyväntekeväisyyskonserttiin ei ollut aivan vaivatonta. Kaikki mukaan kysytyt suhtautuivat asiaan positiivisesti, mutta aikataulujen yhteensovittaminen osoittautui konstikkaaksi.

”Kukaan ei huoli keikkapalkkiota. Joka ainoa sentti menee kohteeseen”, hyväntekeväisyyskeikan järjestäjä painottaa.

Kolmas Nainen -yhtyeestä tuttu Pauli Hanhiniemi oli mukana jo edellisillä keikoilla, ja nyt saatiin mukaan muun muassa Konttisen tuttaviin 45 vuoden ajan kuulunut Pelle Miljoona United -yhtyeensä kanssa.

”Pellen piti ensin lähteä mukaan trubaduurina. Sitten hän viestitteli minulle, että hän tulisi United-kokoonpanolla. Olin aivan räjähtää onnesta. Se on vielä kivempi, että hän tulee tuolla tavalla”, Konttinen myhäilee.

HYVÄN tekeminen saa mielen keveäksi. Konttisen sanojen mukaan hänen ”sydämensä liitelee kuin haukka” konsertin edellä. Järjestäjä toivoo, että yleisö saapuisi Telakalle runsaslukuisana hyvän asian puolesta.

”Emme pysty parantamaan maailmaan tai rakentamaan uutta sairaalaa, mutta pienistä puroista kasvaa iso virta.”

Hate Konttinen & Tukilaivue -hyväntekeväisyyskonsertti keskiviikkona 4. syyskuuta Tampereen Telakalla (Tullikamarinaukio 3). Ovet kello 20.00 alkaen, show kello 21.00. Vierailijoina Pauli Hanhiniemi, Vesa Järvensivu (A. Aallon rytmiorkesteri), Maria Emilia ja Pelle Miljoona United. Liput ennakkoon 15 euroa. Tukikeräykseen Taysin lasten- ja nuortenpsykiatrian hyväksi voi tehdä Tays-tukisäätiön lahjoitustilille FI63 5730 0820 8302 85. Viite 20750 tai kirjoittamalla viesti-kohtaan teksti ”Hate Konttisen rahasto lasten- ja nuorisopsykiatrian hyväksi”.