Mieskaksikko pysäytettiin Partolassa – mukana huumeita ja patruunoita, kuljettaja esiintyi väärällä nimellä

"Poliisi havaitsi tietojärjestelmistä, että se ei voi pitää paikkaansa."

POLIISI pysäytti Partolassa viime viikolla mieskaksikon, jonka hallusta löytyi huumausaineita ja patruunoita.

Miesten henkilöauto pysäytettiin liikennevalvonnan yhteydessä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 1:n jälkeen. Kuljettaja antoi poliisille henkilötiedot, joita poliisi osasi epäillä vääriksi, kertoo Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Panu Rautio.

”Poliisi havaitsi tietojärjestelmistä, että se ei voi pitää paikkaansa, mitä kuljettaja on partiolle esittänyt. Meillä on kattava ATK-laitteisto, jolla pystyy poliisiautoissa tekemään yhtä sun toista tarkastusta eri järjestelmistä”, Rautio avaa tilannetta.

KULJETTAJA puhalsi alkometriin nollat, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen huumausaineelle. Samalla poliisille selvisi kuljettajan oikea henkilöllisyys ja se, että hänellä ei ollut ajo-oikeutta. Autosta löytyi vähäinen määrä huumausaineita ja patruunoita.

Auton kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta ja väärän henkilötiedon antamisesta. Autosta tehtyjen löytöjen perusteella molempia miehiä epäillään myös huumausainerikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.