Ensimmäiset käyttäjät valtasivat Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen vastavalmistuneen laajennusosan – ”Suu auki sai katsella näitä tiloja”

Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen uuteen laajennusosaan pääsi ensimmäisenä harjoittelemaan Pirkkain P9-salibandyjoukkue.

Pirkkalan Pirkkain P9-salibandyjoukkueen vastuuvalmentajan Lasse Kemppaisen mukaan ”tilat ovat todellakin aivan loistavat tällä hetkellä”.

PIRKKALAN vapaa-aikakeskuksen laajennusosa aukesi käyttäjille tämän viikon maanantaina. Tiloissa oli paikalla vierailleen toimittajan havaintojen perusteella hiljaista vielä puolenpäivän aikaan, mutta iltapäivällä laajennusosan täytti sankka salibandymailojen kolahtelu ja sisäpelitossujen narske.

Ensimmäisenä joukkueena uuden salin uudenkarhealle muovimatolle säntäsivät Pirkkalan Pirkkain P9-joukkueen nuoret salibandyharrastajat.

”Kun pääsimme tänne tutustumaan viime maanantaina, suu auki sai katsella näitä tiloja”, joukkueen vastuuvalmentaja Lasse Kemppainen kertoo.

Uusista tiloista ovat Kemppaisen mukaan innoissaan sekä vanhemmat että lapset. Jatkossa pirkkalalaisilla salibandyharrastajilla on erinomaiset harjoittelu- ja turnausolosuhteet aivan kuntakeskuksen ytimessä.

PIRKKALAN vapaa-aikakeskuksen laajennusosan keskiössä on liikuntasali, joka on tarkoitettu erityisesti salibandyyn. Salissa on myös 300-paikkainen katsomo. Vapaa-aikakeskuksen uudesta salista tulee myös Pirkkalan Pirkkain salibandyn edustusjoukkueiden kotiareena.

Liikuntasalin ja katsomon lisäksi laajennusosasta löytyy erillinen liikuntatila, juoksusuora, pukuhuoneita ja yleisötiloja. Laajennusosa on kiinni vanhassa vapaa-aikakeskuksen rakennuksessa, ja osien välillä voi kulkea keskellä sijaitsevan aulaosan kautta.

PIRKKALAN vapaa-aikakeskuksen laajennuksen valmistuminen saa myös kunnan vapaa-aikapäällikön Tero Saatsin innostuneeksi.

”Tuntuu hyvältä. Rakennus on tosi hieno ja tilat toimivat”, hän kertoo Pirkkalaiselle avajaispäivänä.

Saatsin mukaan alkuvaiheessa hiotaan vielä esimerkiksi kulkuihin, avaimiin, kalusteisiin ja välineistöön liittyviä asioita. Käyttäjien kysymyksiin pyritään vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla.

”Tämä vie eteenpäin liikuntaolosuhteiden asiaa”, vapaa-aikapäällikkö iloitsee.

Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen uusi laajennusosa tarjoaa prameat puitteet esimerkiksi salibandyturnausten järjestämiseen. Seinällä peliaikaa mittaa kookas tulostaulu.