Iso koira hyppäsi Leaa päin Pirkkalassa, haavat hoitoon rokotuksella ja antibiootein – Lea poistui hämmentyneenä paikalta, mutta etsii nyt omistajia: ”Ottakaa yhteyttä”

Koiran hyppäys ei ollut vihamielinen, mutta teki silti ikävää jälkeä.

Pirkkalalaisnainen sai vammoja jalkaan, kun suuri koira hyppäsi häntä päin Pirkkalan keskustassa. Ne eivät olleet täysin parantuneet kymmenen päivän kuluttua tapauksesta.

PIRKKALALAINEN Lea Jääskeläinen oli torstaina 8. elokuuta torireissulla Pirkkalan kuntakeskuksessa, kun suuri koira loikkasi häntä päin lähellä Kotipizzaa. Tapahtumasta on yhä muistona siteitä vaativat vammat jalassa.

”Nuorella pariskunnalla oli kaksi tosi isoa koiraa. Toinen niistä loikkasi minua päin. Jalkaan tuli pahat retaleet ja housut menivät rikki.”

”Säikähdin niin, etten pystynyt puhumaan. Poistuin paikalta verta valuen kummallisessa mielentilassa”, Jääskeläinen kertoo.

Pirkkalan terveyskeskuksessa haavat puhdistettiin ja Jääskeläinen sai jäykkäkouristusrokotuksen ja antibioottikuurin. Eläinten puremat ja muut niiden tekemät haavat sisältävät riskin vaarallisestakin infektiosta. Jääskeläiselle sanottiin, että kyseessä olivat koiran kynsien jäljet, ei purema.

Haavat olivat kymmenen päivää tapauksen jälkeen yhä siteissä ja niistä tuli hiukan eritettä. Pahemmalta kuitenkin vältyttiin.

JÄÄSKELÄINEN kävi shokista toivuttuaan sekä Nokian että Tampereen poliisiasemilla toimittamassa rikosilmoitusta tapauksen johdosta.

”Minulle sanottiin että sen voi jättää sähköisesti, mutta en oikein osaa sellaista. Asemalla myös sanottiin, että kun minulla ei ole koirien omistajat tiedossa, niin poliisilla on hankala toimia, vaikka rikosilmoituksen tekisikin”, Jääskeläinen kertoo.

Rikosilmoituksen teko on nyt harkinnassa. Lea Jääskeläinen kuitenkin haluaisi ennen kaikkea, että koirien omistajat ilmoittautuisivat ja asioista sovittaisiin.

”Haluan ennen kaikkea tavoittaa heidät siksi, että kuluni korvataan. Tein monta reissua, ostin lääkkeet ja housut menivät rikki.”

Jääskeläisen mielestä hihnassa ollut koira ei hypännyt hänen päälleen vihaisena. ”Kuitenkin omistajien pitäisi tietää, miten noin isojen koirien kanssa on kuljettava yleisillä paikoilla”, Jääskeläinen toteaa.

Jääskeläinen ei hämmennyksissään huomannut, oliko tapauksella muita näkijöitä. Pariskunnan ulkonäön hän kuitenkin osaa kuvailla hyvin. Koirien omistajat tai silminnäkijät voivat ottaa häneen yhteyttä numeroon 050 543 6650.