Yhdessä kulkien – ollaan suopeita toisia ihmisiä kohtaan

Kirjoittaja Krista Koppana on Pirkkalan kirkkovaltuuston jäsen.
KRISTA KOPPANA. Kirkkovaltuutettu, Pirkkalan srk
VIIME viikolla koulujen syyslukukausi alkoi. Toisilla koulu jatkui, mutta toiset aloittivat koulutaipaleensa. Koulun aloitus voi olla hyvinkin jännittävää, mutta niin myös sen jatkuminen.

Edessä voi olla uudet opettajat, uudet oppiaineet, uudet haasteet ja onnistumiset. Oletpa millä tahansa luokka-asteella, uudet ihmiset kuuluvat koulutaipaleeseesi. Riippumatta iästämme tai elämänvaiheestamme, uudet ihmiset kuuluvat jokaisen meistä taipaleeseen.

Jokainen kohtaamamme ihminen on myös meidän lähimmäisemme. Raamatussa meitä opetetaan rakastamaan lähimmäisiämme: ”Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. ” (Matt. 7:12).

OLEMMEPA koulussa, töissä tai missä vain muiden ihmisten kanssa tekemisissä, muistetaan tämän opetus. Ollaan suopeita toisia ihmisiä kohtaan. Kohdellaan heitä kunnioittavasti, kuunnellaan ja autetaan, arvostetaan ja rakastetaan. Ollaan toistemme tukena ja turvana, niin elämän iloissa kuin suruissakin.

Mitään näistä ei tarvitse tehdä yksin, Jumala on aina kanssamme. Hän ei koskaan hylkää tai jätä meitä yksin. ”Herra ei hylkää omiaan, ei hän jätä kansaansa.” (Ps. 94:14)