40 vuotta sitten: Tenniksen ystävillä ei ole Pirkkalassa paikkaa – ”Kova pula kaikenlaisista urheilupaikoista”

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1984.

”Tällä haavaa tarjolla on vain koulukeskuksen korvike”, Pirkkalan tenniskenttätilannetta harmiteltiin Pirkkalaisessa 23.8.1984.

Uupuu urheilukenttä – miten kauan?

Pirkkalalaiset tenniksen ystävät ovat saanet hakea pelipaikkaansa muualta – tai olla pelaamatta. Jonkinlaisena alkeellisena korvikkeena on tosin koulukeskuksen pihaan rakennettu jonkinlainen kyhäys, jota pienemmät lapset ovat käyttäneet hyväkseen. Kun muutakaan ei ole ollut.

– –

Kuntakeskuksen tenniskenttäpulan poistaisi Vähäjärven rantaan rakennettava pienpalloilukenttä. Se soveltuisi paitsi tenniksen myös muiden palloilulajien harrastamiseen. Talvella sillä voisi pelata jääkiekkoa, kesällä sitä kaivattua tennistä ja lisäksi koripalloa ja lentopalloa. Päällysteeksi pitäisi saada joka sään päällyste ja laidalle maavallikatsomo. Jossakin vaiheessa sille oli saatu 660 000 markan kustannusarvio, mutta nyt on tarvittava rahamäärä noussut 880 000 markkaan.

Vierelle ajateltu varsinainen yleisurheilukenttä vaatisi rahaa jo 2 700 000 markkaa. Tällä hetkellä lähes kuitenkin kaikki kunnan varat ovat varatut uutta terveyskeskusta varten. Hankkeissa on ollut myös suurehko koululaajennus, sivukirjaston rakentaminen ja vasta solmittuna on kiinteistökauppa Keskon kanssa. Rahanreikiä on siis riittänyt.

– Hyvällä tahdolla ja vaalivuodella kenttä voitaisiin silti saada, Olavi Eerola vihjaisee. Kunta ei ole viime aikoina tehnyt mitään näyttävää kuntalaisia ajatellen. Tämä saataisiin suhteellisen pienellä vaivalla.

Eerola ei innostu koulukeskuksen nykyisestä tenniskenttätekeleestä.

– Pelaajien pitää pystyä juoksemaan sivusuunnassa ja siellä on sellainen rotvalli tiellä. Reipissä on kyllä hiekkakenttä, mutta ei silläkään voi pelata. Pirkkalassa on kova pala kaikenlaisista urheilupaikoista. Opettajat voivottelevat ja vanhemmat valittavat.

Pirkkalainen 23.8.1984.

Lue kaikki 40 vuotta sitten -jutut täältä.