Uutta tietoa Pirkkalan Soukonlahden tulipalosta – epäillään tahallaan sytytetyksi

Tämänhetkisenä tutkintanimikkeenä on rikoskomisario Marko Peltosen mukaan törkeä vahingonteko.

Palaneet kaivinkoneet olivat tulipalon jälkeisenä aamuna Soukontien varrella sijaitsevan sorakentän reunassa. Soukontie kulkee Rajasalmen sillan läheisyyteen Pirkkalassa rakennettavan uuden Soukonlahden asuinalueen ja Turrin välissä.

PIRKKALAN Soukonlahdessa oli toissaviikonloppuna tulipalo, jossa kaksi kaivinkonetta kärsi pahoja vaurioita. Nyt palon mahdollisesta syttymissyystä on saatu uutta tietoa.

Rikoskomisario Marko Peltonen Sisä-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa, että Soukonlahden kaivuripalo on poliisin tutkinnassa. Peltosen mukaan tämänhetkisenä tutkintanimikkeenä on törkeä vahingonteko.

”On tullut ilmi sellaisia seikkoja, joiden perusteella on syytä epäillä tahallista sytyttämistä”, tutkinnanjohtaja Peltonen kertoo.

Törkeällä vahingonteolla tarkoitetaan rikosta, jolla aiheutetaan joko erittäin suurta taloudellista vahinkoa, rikoksen uhrille tämän olot huomioon ottaen erityisen tuntuvaa vahinkoa tai historiallisesti tai sivistyksellisesti erityisen arvokkaalle omaisuudelle huomattavaa vahinkoa. Rangaistuksena voi olla vähintään neljä kuukautta tai enintään neljä vuotta vankeutta.

RIKOSKOMISARIO Peltosen mukaan kaivuritulipalon tutkinta on tällä hetkellä alkuvaiheessa.

”Asian suhteen ei ole tehty pidätyksiä”, hän sanoo.

Tulipalo tapahtui 4.–5. elokuuta välisenä yönä Soukonlahdessa osoitteessa Soukontie 1. Poliisi on kiinnostunut ihmisten mahdollisista havainnoista alueelta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä erityisesti kello yhden ja kahden välillä. Vihjeet voi ilmoittaa sähköpostiin osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0800 90022.

TULIPALON jälkeisenä aamuna palopaikalla vieraillut toimittaja huomioi, että yhteen kaivinkoneista oli maalattu graffiteja. Tämä kaivinkone oli säästynyt liekeiltä, vaikka palossa oli palomestari Tomi-Pekka Olkkosen mukaan leviämisvaara kolmanteen kaivinkoneeseen.

Pirkkalaiseen yhteyttä ottanut lukija kertoo, että vastaavia tägejä eli graffitisigneerauksia on maalattu asuinrakennusten aitaan ja penkkeihin. Niitä on näkynyt Pirkkalassa myös Pereen alueen bussipysäkkien laseissa. Pirkkalaisella ei ole tietoa tulipalon ja graffitien välisestä yhteydestä.