Tunnistatko tämän auringonottajan? Katso, miltä kesäkuvakilpailun viikon kuvasato näyttää

Pirkkalaisen kesäkuvakilpailuun voi osallistua 18. elokuuta saakka.

PIRKKALAISEN kesäkuvakilpailussa alkaa vähitellen käynnistyä loppusuora. Toimitukseen on suorastaan tulvinut toinen toistaan upeampia kesäotoksia, joissa nähdään monenlaisia kesänviettotapoja, suven sattumuksia ja tietysti myös kaunista luontoa.

Yhä on aikaa lähettää oma kuva mukaan kesäkuvakilpailuun, sillä kilpailuun voi osallistua 18. elokuuta saakka. Kisaan saa osallistua enintään kahdella kuvaajalla per osallistuja, ja otokset tulee toimittaa Pirkkalaiseen joko sähköpostitse tai kirjeen välityksellä. Parhaat kesäkuvakisaan lähetetyt otokset palkitaan!

Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät aikaisemmin julkaistusta jutusta.

Kristiina Suojärvi ikuisti Peltolammin rannalla oletettavasti viherukonkorennon, joka oli ottamassa aurinkoa juuri kuoriuduttuaan. ”Siivet ovat vielä rutussa, mutta oikenivat pian aurinkoisella säällä”, hän kirjoittaa.
”Metsälammella uidessa lumpeenkukat ja auringon välke vedessä ovat rentotuttavia ja rauhoittavia kesän kohokohtia”, kauniin kuvan lumpeenkukasta lähettänyt Katri Vuorijärvi-Rautiola kirjoittaa.
Tältä näyttää frisbeegolfhäkin ”landeversio”. Kuvan mökkiolojen oivalluksesta lähetti meille Arja-Leena Suutari.
Camilla Laineen Näsijärvellä otetun kuvan nimi on ”Iltakalalta kotiin”.
Seija Kivirannan kuvassa nähdään 10-vuotias huskymix Usko nautiskelemassa ”tuskaisen” kuumasta kesäpäivästä Pirkkalassa. ”Usko mielellään viihtyy viileimmillä vesillä, pohjoisen tuntureilla ja Lapin hangilla”, Kiviranta kertoo.
Kati Pirttijoen otoksessa supikoiran pentu haistelee raikasta kesäilmaa.
”Vieraamme New Yorkista ottivat kaiken ilon irti Suomen suvesta! Järvi ja Suomen valoisat yöt!” Pirkko Autio tunnelmoi kuvaansa.
”Hailuodon saari Perämerellä ilta-auringossa. Hiekkarannat ovat matalia ja rantaviiva liikkuu jatkuvasti jonkin verran. Rannoille ilmestyy matalia mutta laajoja hiekkasärkkiä, jotka seuraavana päivänä saattavat olla jo poissa”, Anniina Mäkinen kirjoittaa valokuvastaan.
”Kuvassa on poikani Aapo helteisenä heinäkuun päivänä mummolan laiturilla Savossa Lapinlahdella”, Mervi Borg-Väisänen kertoo.
Ulla Aallon kuvassa nähdään ”kuuman kesän onkipoika.”
”Istuin laiturilla 22. heinäkuuta Ylöjärvellä Pikku-Otavan saaressa. Perhonen istahti värikkäälle kengälleni hetkeksi. Piti varmaan kirkkaasta väristä”, tilanteen ikuistanut Sari Mäkinen arvelee.
Marjastajan tauko, sellaista viettää ukin kanssa mustikassa käynyt Pirkkalan poika. Kuvan lähetti meille Niina Nissinen.