Kaivinkoneet roihusivat yöllä Pirkkalan Soukonlahdessa, eikä ilkivallan mahdollisuutta voida sulkea pois – katso, miltä palopaikalla näyttää nyt

Lähellä Soukonlahden rakennustyömaata palaneet kaivinkoneet kärsivät tulipalossa pahoja vahinkoja.

Soukonlahden rakennustyömaan läheisyydessä paloi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kaksi kaivinkonetta. Palossa oli johtokeskuksen päivystävän palomestarin Tomi-Pekka Olkkosen mukaan myös leviämisvaara kolmanteen kaivuriin. Soukonlahti on Rajasalmen sillan läheisyyteen Pirkkalassa rakennettava uusi asuinalue.

SOUKONLAHDEN rakennustyömaan läheisyydessä Pirkkalassa oli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tulipalo, jossa paloi pahoin kaksi kaivinkonetta. Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen alueelle hieman aamukahden jälkeen.

Tulipalo sai alkunsa yhdestä kaivinkoneesta, josta liekit levisivät toiseen kaivuriin. Paloa lähti sammuttamaan tilanne- ja johtokeskuksen päivystävän palomestarin Tomi-Pekka Olkkosen mukaan kaksi yksikköä ja kaksi säilöyksikköä.

Palossa ei syntynyt henkilövahinkoja, mutta palomestarin mukaan tuli oli vaarassa tarttua myös kolmanteen kaivinkoneeseen.

Kaivinkonetulipalon syttymissyy on tuntematon, eikä Olkkosen mukaan myöskään ilkivallan mahdollisuutta voida sulkea pois.

Tulipalo tapahtui Pirkkalaisen toimittajan havaintojen perusteella Soukontien varrella olevan sorakentän alueella. Molempien kaivinkoneiden koppiosa vaurioitui tulipalossa pahoin.

PIRKKALAISEN maanantaina aamupäivällä alueella vierailleen toimittajan havaintojen perusteella palopaikka sijaitsee Soukontien varrella sijaitsevalla sorakentällä. Alue on arviolta viidenkymmenen metrin päässä Soukonlahteen valmistuvista rakennuksista.

Lähimpänä työmaa-aluetta sijaitseva pienikokoinen kaivinkone oli vaurioitunut tulipalossa pahoin, ja etenkin sen koppi näytti tuhoutuneen palossa täydellisesti. Myös laitimmaisen kaivinkoneen vieressä oleva kaivuri oli kärsinyt tulipalossa merkittäviä vahinkoja.

Kahden palaneen kaivinkoneen vieressä sijaitsi kolmas kaivuri, joka oli säästynyt tulipalolta. Tässä kaivinkoneessa näkyi graffiteja.

Palaneiden kaivinkoneiden vieressä olleeseen kolmanteen kaivuriin oli maalattu graffiteja.

LÄHELLE Rajasalmen siltaa sijaitsevaan Soukonlahteen rakennetaan parhaillaan asumisoikeus- ja vuokrataloja. Lähimmäksi Pyhäjärven rantaa nousee asumisoikeustalo, jonka asuntojen on määrä valmistua ensi vuoden kesäkuussa.

Vierekkäisille tonteille Naistenmatkantien kupeessa rakennetaan parhaillaan kahta kerrostaloa, joista toiseen tulee vuokra-asuntoja ja toiseen asumisoikeusasuntoja.