Soljan Kauppatori saa veistoksen keskustasta – siirto tehdään pian

Pirkkalan keskustassa sijaitseva veistos Avattu kivi siirretään Soljan Kauppatorille. Siirron myötä taustalla näkyvä historiallinen tiepohja vapautuu koko matkaltaan. Kujanteen reunoille on suunniteltu levähdyspaikkoja.

PIRKKALAN keskustassa Suupantien ja Lentoasemantien risteyksessä sijaitsevassa ns. Historiapuistossa sijaitseva veistos Avattu kivi (Opened Stone) siirretään uuteen paikkaan Soljan Kauppatorille, Kauppiaankadun ja Lasimestarinkadun risteykseen.

Veistoksen on tehnyt latvialainen taiteilija Ojars Feldbergs Pirkkala Sculpture 2005 -tapahtuman yhteydessä.

Historiapuiston kujanteen varteen on suunniteltu levähdyspaikkoja, joissa voi istahtaa vanhojen puiden varjossa. Kujanne on osa Ollilan tilalle ja Virkaniemeen vienyttä vanhaa tietä, joka on pääosin jäänyt muualla uuden rakentamisen alle.

Kunnan mukaan veistoksen siirto tapahtuu viimeistään elokuun alkupäivinä.

Avatu kivi -veistos sijoitetaan Soljassa Kauppiankadun (kuvan yläreunassa), Lasimestarinkadun ja Puotikujan rajaamalle Kauppatori-nimiselle aukiolle.

Oikaisu. Lehden printtiversiossa 31.7. todetaan virheellisesti Kauppatorin sijaitsevan Kauppiaankadun päässä. Siellä sijaitseva aukio on nimeltään Kalatori.