Pirkkalan kunta purkaa tänä vuonna tukun rakennuksia ostamiltaan kiinteistöiltä – tämä on syynä

Pyhäjärven rantaa keskustassa valmistellaan keskustan tuhtiin laajentumiseen.

YKSI Pirkkalan kunnan purkulistalla olevista rakennuksista on tämä keskustan edustalla Talvitiellä sijaitseva talo. Kunta on hankkinut kiinteistön omistukseensa, sillä se sijaitsee Pyhäjärven rannassa alueella, johon Pirkkalan keskustan on suunniteltu laajenevan. Kuva: Sebastian Stenvall

PIRKKALAN kunta purkaa tänä vuonna seitsemän rakennusta, jotka ovat tulleet sen omistukseen maakauppojen yhteydessä.

Kunta ostaa jatkuvasti kiinteistöjä ja maa-alueita kehittämistä ja kaavoittamista varten. Tänä vuonna purun kohteena on rakennuksia esimerkiksi kuntakeskuksesta Pyhäjärven rannasta, johon suunnitellaan keskustan laajentumista ja uusia taloja. Pirkkalan kuntakeskuksen on määrä laajeta aina Pyhäjärven rantaan asti tehokkaana kerrostaloalueena.

Myös Pakkalankulman viereen rakentuvan Kalliomäen koulun, asutuksen ja muiden palvelujen alta puretaan rakennuksia.

Tilapalvelupäällikkö Timo Orjalan mukaan käytäntönä on ollut, että mikäli kunnalla ei ole ollut välitöntä tarvetta rakentaa tai myydä ostamaansa kohdetta, on kiinteistön myyjällä ollut halutessaan mahdollisuus jatkaa asumista vuokralla.

MYÖS tämä Talvitien varrella sijaitseva rakennus puretaan pian Pirkkalan kasvavan keskustan alta. Kuva: Sebastian Stenvall

Kohteet joissa ei jatketa asumista, jäävät Orjalan mukaan tyhjilleen.

”Nämä kohteet on hyvä purkaa rakennuksiin kohdistuvan ilkivallan ja siitä aiheutuvan turvallisuusriskin takia ja ylläpitokustannusten vähentämiseksi”, Orjala toteaa.

PIRKKALA purkaa tänä vuonna seitsemän rakennusta ostamiltaan maa-alueilta, joille on tulossa uutta rakentamista tai muuta käyttöä. Tyhjät rakennukset houkuttavat ilkivaltaan.