Koulukeskuksen liikenne palautuu pian Urheilutielle, uusia pysäköintialueita käyttöön – katso järjestelyt karttakuvasta

Vapaa-aikakeskuksen parkkipaikoille kuljetaan vielä reilun viikon ajan Suupantieltä kääntyvän Koulutien kautta. Sitten liikenne palautuu Urheilutieltä hoidettavaksi.

KOULUKESKUKSEN alueen autoliikenne palautuu Urheilutielle reilun viikon kuluttua 5. elokuuta. Urheilukentälle ja vapaa-aikakeskukselle on ajettu kesän ajan poikkeusreitillä Koulutietä pitkin. Jatkossa vanha reitti Ollikantieltä Urheilutien kautta parkkipaikoille palautuu ja läpiajo Koulutieltä kampusalueelle kielletään.

Liikennejärjestelyiden syy ovat Pirkkala-kampuksen pihojen rakennustyöt.

Alueelle valmistuu uusi pysäköintialue urheilukentän länsipuolelle. Se korvaa keskellä olleen pysäköintialueen.

Koulutien eteläpäädyssä on otettu väliaikaisesti käyttöön rakentamattoman tontin hiekkakenttä yleiseksi pysäköintialueeksi. Kyseisen pysäköintialueen eteläreunaan ohjeistetaan ajamaan myös lukion ja Pirkkala-kampuksen mopopysäköinti tulevalla lukukaudella. Tälle pysäköintialueelle ajetaan Koulutietä pitkin ja se tarjoaa uuden vaihtoehdon auton parkkeeraukseen vapaa-aikakeskukselle, koululle tai urheilukentälle menijälle.

Polkupyöräpysäköinnin vaihtoehtoja tulevat olemaan lukion ja Pirkkala-kampuksen omien pyöräpysäköintialueiden lisäksi myös väliaikaisesti entinen käytössä ollut keskeinen ajoneuvojen pysäköintialue.

Kevyen liikenteen kulku alueella helpottuu merkittävästi uusia etelä-pohjoissuuntaisia väyliä pitkin uuden pysäköintialueen sivuilta, tiedottaa Pirkkalan kunta.

Koulukeskuksen alueen liikennejärjestelyt 5.8. alkaen. Kuva: Pirkkalan kunta