”Se on pieni helpotus” – Pereensaareen tulee lisää pysäköintipaikkoja, mutta alueella toimivan yrittäjän mukaan niitä tarvittaisiin vieläkin enemmän

Saarni Group Oy:n Rasmus Saarnin mukaan pysäköintipaikkoja tulisi olla Pereensaaressa huomattavasti lisää, jotta vanhan huvilan alueelle kannattaisi kehittää toimintaa.

Pereensaaren uudet pysäköintipaikat tulevat nykyisten pysäköintiruutujen läheisyyteen.

PEREENSAAREN keskustelua herättäneeseen pysäköintitilanteeseen on tulossa ainakin jonkinlaista helpotusta. Pirkkalan kunta teki kesäkuun puolivälissä viranhaltijapäätöksen, jonka mukaan saaren pysäköintimahdollisuuksia parannetaan 12 pysäköintipaikalla.

Pereensaaren virkistyspuiston palvelutoiminnoista vastaa Saarni Group Oy, joka pyörittää alueella tällä hetkellä saunaa ja padel-kenttiä. Yrityksen toimitusjohtajaa Rasmus Saarnia uutiset uusista pysäköintipaikoista ilahduttavat.

”Se on pieni helpotus ja auttaa meitä varmasti”, hän kertoo.

12 uuden pysäköintipaikan myötä Pereensaaressa on jatkossa yhteensä noin viitisenkymmentä pysäköintipaikkaa. Uudet pysäköintipaikat tehdään nykyisten pysäköintiruutujen tuntumaan, minkä myötä niistä muodostuu aikaisempaa yhtenäisempi alue.

Saarni Group Oy on suunnitellut Pereensaaressa sijaitsevaan vanhaan huvilaan ja sen alueelle esimerkiksi kahvila- ja ravintolatoimintaa sekä majoitusmahdollisuuksia. Niiden toteutuminen on toimitusjohtaja Saarnin mukaan kiinni pysäköintipaikoista.

SAARNI Group Oy on vuokrannut Pirkkalan kunnalta Pereensaaresta noin kahden hehtaarin kokoisen alueen 30 vuodeksi palvelutoimintoja varten. Vuokra-alueeseen kuuluu myös suojeltu, 1900-luvun alussa valmistunut huvila.

Pereensaaren huvila on tällä hetkellä vailla käyttöä, mutta Saarni Group Oy on suunnitellut alueelle jollakin aikavälillä muun muassa lisäsaunoja sekä ravintola-, kahvila- ja majoitusmahdollisuuksia. Toimitusjohtaja Saarnin mukaan noin viidenkymmenen pysäköintipaikan kapasiteetti ei kuitenkaan riittäisi esimerkiksi lisäsaunojen ja kahvila- ja ravintolapalvelujen tarpeisiin.

”On aika vaikea yhtälö, jos sinne ei pääse. Silloin huvila-aluetta on vaikea kehittää”, Saarni miettii.

Jotta rakennukseen kannattaisi Saarnin mukaan investoida, pysäköintipaikkoja tarvittaisiin huomattavasti lisää. Hänen mukaansa paikkoja voitaisiin maastouttaa huvilan alueelle, johon suunnitellut palvelut tulisivat.

”Nykyisellä määrällä pystytään pyörittämään Pereensaaren saunaa”, hän laskeskelee.

Keskusteluyhteys kuntaan on Saarni Group Oy:n toimitusjohtajan mukaan olemassa.

”Jonkinlaista lisäpaikotusta olisi mahdollista saada, mutta kysymys on, riittääkö se. Se selvinnee, kun lomat on pidetty.”

Lue myös: Pereensaaressa on liian vähän pysäköintipaikkoja, kerrotaan virkistyspuistosta – ”Moni tänne tulossa oleva kääntyy pois”