Spartans voitti puolustuksella – runkosarja päättyy paikallisotteluun

Pirkkala Spartansin viimeinen runkosarjaottelu on tänä perjantaina tamperelaista Saintsia vastaan.

DOMINIC Olney ja Tapio Kari nousivat pirkkalalaisen Spartansin näkyvimmiksi pelaajiksi, kun joukkue kaatoi lauantaina amerikkalaisen jalkapallon I divisioonan runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Oulun Northern Lightsin 14-3 (6-0).

”Kari onnistui maalinteossa sekä pelasi myös puolustuksessa hyvin. Hän katkaisi vieraiden syöttöjä ja taklasi hyvin. Puolustus pelasi kokonaisuutenakin erittäin hyvin”, kehui Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo.

Olney pelasi myös pelinrakentajana ja heitti 87 jaardia paikan vakituisten pelaajien oltua loukkaantuneina. Yksi heitoista päätyi Karin käsiin ja hän teki tilanteeksi 12-3 päätösneljänneksellä.

Olney teki sen jälkeen kahden pisteen arvoisen maalin, normaalisti tilanteessa tehdään yhden pisteen arvoinen potku haarukkaan. Hyökkäyksessä Olney eteni 142 juoksujaardia ja teki 6-0-maalin.

Viimeisessä runkosarjan ottelussa Spartans kohtaa voittamattoman Saintsin 26. heinäkuuta Pyynikillä. Seuraavalla viikolla pelataan välieräottelu, todennäköisin vastustaja on helsinkiläinen East City Giants.