Spartans avasi voittosaldonsa – ”Saatiin iso apina selästä”

Dominic Olney keräsi peräti 348 juoksujaardia East City Giantsia vastaan Helsingissä.

DOMINIC OLNEY juoksi sunnuntaina Helsingissä neljä kertaa East City Giantsin maalialueelle pallon kanssa, ja Spartans otti amerikkalaisen jalkapallon I divisioonassa vierasvoiton neljännessä runkosarjan ottelussaan 34-28 (0-28).

”Avauspuolikkaalla teimme samat virheet kuin kolmessa edellisessä ottelussa. Joukkue sisuuntui ja hyökkäyksen linja avasi neljä kertaa Dominicille väylän juosta läpi. Ja puolustuskin petrasi, iso apina saatiin selästä”, analysoi Spartansin puolustuksen valmentaja Aleksi Siirtola.

Olney keräsi peräti 348 juoksujaardia. Jos Olney pelaisi Pohjois-Amerikan ammattilaisiliiga NFL:ssä, se olisi ollut uusi ennätys. Minnesota Vikingsin Adrian Peterson juoksi pallon kanssa 296 jaardia marraskuussa 2007.

Olneyn maalit tulivat 34, 42, 21 ja 40 jaardin juoksuilla, eli aloitustilanne ei ollut lähelläkään Giantsin maalialuetta.

SPARTANS kohtaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Oulun lauantaina 20. heinäkuuta. Viimeisessä runkosarjan ottelussa se kohtaa voittamattoman Saintsin 26. heinäkuuta Pyynikillä.

”Iso vuori, mutta kaikki vuoret on valloitettu”, pohjusti päävalmentaja Toni Uusitalo Saints-ottelua.