”Saimme ison apinan pois selästä” – Pirkat katkaisi pesiksessä tappioputkensa

Pirkoilla on runkosarjaa jäljellä vielä kaksi ottelua.

Tiina Mäkelä oli Pirkkojen tehokkain pelaaja Kokemäen Kova-Väkeä vastaan. Arkistokuvassa Mäkelä Pirkkain Rauman Feraa vastaan kesäkuussa pelatussa ottelussa. Kuva: Sebastian Stenvall
PIRKAT katkaisi sunnuntaina viiden ottelun pituisen tappioputken suomensarjan lounaislohkossa, kun joukkue voitti vieraskentällä Kokemäen Kova-Väen 2-0 (8-5, 9-8).

”Saimme ison apinan pois selästä, olen enemmän kuin tyytyväinen”, tiivisti ottelun tehokkain pelaaja Tiina Mäkelä.

Voitettuaan avausjakson Pirkat oli toista tappiolla 1-7. Kolmannen vuoroparin tasoittavalla Pirkat kavensi Anna Lintalan kunnarilla (1+1) lukemiksi 7-3 ja kahden yksittäisen kotiutuksen jälkeen ulkopelissä lukkarina pelaava Mäkelä löi kakkospuolelta läpi, saldo oli 1+2 ja tilanne 7-8.

”Se oli kauden toinen kunnari ja edellinen taisi tulla Laitilassa myös kaverin kakkoskopparin tontilta”, saldon 1+5 Kokemäellä koonnut Mäkelä muisteli.

KK-V tasoitti lukemiksi 8-8 viimeisellä sisävuorollaan. Neljännen vuoroparin lopettaneessa Pirkkain sisävuorossa Jenna Ala-Rantala kotiutti Nea Hakolan ja vieraiden juhlat alkoivat.

VOITOLLA Pirkat nousi 18 pisteeseen ohittaen 17 pisteeseen jääneen KK-V:n.

Runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua, torstaina 18. heinäkuuta se kohtaa kotiottelussaan Ruoveden Pirkat ja sunnuntaina 4. elokuuta Porin Pesäkarhujen Akatemian.

Aiemmin viime viikolla keskiviikkona Pirkat hävisi Manse PP:lle 0-2 (6-13, 3-13) Loukonlahdessa, se oli viides tappio peräkkäin.