40 vuotta sitten: Pirkkala tekee Sepontorista kulttuurin kehdon – ”Kulttuurikeskushanke siirtyy monella kymmenellä vuodella”

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1984.

”Pirkkalan kulttuurielämän tuleva tyyssija”, Pirkkalaisessa 28.6.1984 maalaillaan.

Kulttuurin komerot kerralla kuntoon

KESKUSTELU kulttuurikeskuksen rakentamisesta Pirkkalaan tulee lopahtamaan vuosiksi, sillä kunta ja Kesko ovat neuvotelleet valmiiksi 455 neliömetrin suuruisen huonetilan siirtymisen Pirkkalan kunnan haltuun käytettäväksi erilaisina kulttuuritiloina. Kauppahinnaksi on sovittu runsaat puolitoista miljoonaa markkaa.

Kunnanhallitus hyväksyi nykyisen Sepontorin tunnetun liikehuoneiston osakkaiden oston 20. päivä kesäkuuta. Tuskin valtuustokaan kaupan tielle asettuu, siksi pitkään ja hartaasti on neuvotteluja myyjän kanssa käyty. Korjausten jälkeen kulttuuri saa käyttöönsä suurimman osan Kiinteistö Oy Pirkkalan Liikekeskuksen alakertaa ja yläkerran kokonaan.

– Kunta säästää näin monta miljoona ja kulttuurikeskushanke siirtyy monella kymmenellä vuodella, arvioi kunnansihteeri Juhani Flinkkilä.

Neuvotteluja käytiin kevään kevään mittaan hiljaa ja hellävaroen. Toiveita ei haluttu tahria liioilla ennakkoselityksillä. Kulttuurin tilatarpeet olivat tunnustetut ja tiedossa.

– –

Kesko on omalta osaltaan asettanut ehdoksi, että huoneistoa ei kymmeneen vuoteen luovuteta päivittäistavaroiden vähittäiskaupalle. Keskon puolesta neuvotteluihin osallistunut kauppapaikkapäällikkö Markku Moision mukaan vakavia ja varteenotettavia ostajaehdokkaita ei oikeastaan ollut. Kiinnostuneita kylläkin.

Pirkkalainen 28.6.1984.

Lue kaikki 40 vuotta sitten -jutut täältä.