Ohitustien asfaltointiurakka on nyt Pirkkalassa paketissa, mutta yksi kohta Sarankulman kupeessa aiheuttaa loppukesästä liikenneharmia

Asfaltointityö saatiin Pirkkalassa valmiiksi tänä keskiviikkona. Yhdeltä kaistalta puuttuvat vielä tiemerkinnät.

Pirkkahallin notkon jälkeisellä Härmälän ylikulkusillalla tehdään loppukesästä siltakorjaustyötä. Kuva: Antti Jokinen

LÄNTISEN ohitustien liikenteeseen viikkoja vaikuttanut asfalttityö on nyt Pirkkalassa päällystyksen osalta valmis, Pirkanmaan ELY-keskuksen ylläpitovastaava Tomi Keisala kertoo.

”Kaksi kaistaa on tehty Tampereen suuntaan ja yksi kaista on tehty Pirkkalan suuntaan. Pirkkalan suuntaan tehty kaista valmistui keskiviikkona”, Keisala sanoo.

Pirkkalan suuntaan päällystetyltä kaistalta puuttuvat yhä tiemerkinnät. Niiden tekemiseen on urakkasopimuksen mukaan aikaa kaksi viikkoa.

VAIKKA päällystystyö on saatu Pirkkalassa valmiiksi, loppukesästä ohitustien liikenteeseen tulee lähellä Pirkkalaa vaikuttamaan Härmälän ylikulkusillan korjaus. Ylikulkusilta sijaitsee Pirkkalasta katsoen Pirkkahallin notkon ja Lakalaivan rampin välissä.

Keisalan mukaan ylikulkusillalla korjataan sillan liikuntasaumojen tukikaistoja. Työ ajoittuu todennäköisesti elokuulle, ja sillä tulee olemaan vaikutuksia ohitustien liikenteeseen.

”Tukikaistojen uudelleentekemistyö tehdään yötyönä ja kaista kerrallaan. Silloin liikenne ohjataan toiselle kaistalle”, Keisala kertoo.

Ylikulkusillan liikuntasaumojen korjaamisella pyritään parantamaan ajomukavuutta.

”Sillassa on sen osuutta oleva kansi ja kannen päissä liikuntasaumat, koska silta elää lämpötilojen takia. Nämä saumat antavat sillan elää”, Keisala selittää monille kenties tuntemattomien liikuntasaumojen tarkoitusta.

PÄÄLLYSTYSTYÖT ovat tuttu näky pirkkalalaisillakin maanteillä. Ylläpitovastaava Keisalan mukaan pääsääntö on, että ohitustien kaltaisen runsasliikenteisen väylän asfaltti on uusittava pääkaistoilla noin kolmen vuoden välein. Tällä kertaa työt ovat sujuneet melko jouheasti.

”Urakoiden aikataulutus on pitänyt tähän mennessä kohtuullisesti siitä huolimatta, että kohteita on suuri määrä”, Keisala kuvaa.

Kaikkien päällystyskohteiden toteutukselle on hänen mukaansa annettu pitkä aikaväli, joka alkoi toukokuun alussa ja jatkuu lokakuun loppuun saakka. Päällystystöiden urakoitsijat voivat aikatauluttaa kohteet parhaaksi katsomallaan tavalla.

Tomi Keisalan mukaan asfaltointityöt saatiin päätöksen viime yönä Pyhäjärventien Tampereen puoleisella osuudella Hallila–Lahdesjärvi. Myös tämä kohde odottelee vielä tiemerkintöjä.